Elkészült a soproni Art Of Haven zenekar legújabb videója, egy Axel Rudi Pell-feldolgozás. A zene Smici (Moby Dick, Bloody Roots) vezetésével a soproni MD stúdióban került felvételre. A videófelvételek a Balatonon készültek. A könnyed hangulatú videó tisztelgés a banda részéről a német gitárvirtuóz előtt, aki a Barba Negrában adott koncertet múlt vasárnap, egy másik legendás banda a Mad Max társaságában.
Az Art of Haven Fazekas Ákos gitáros instrumentális projektjeként indult 2003-ban. Az ezt követő években több saját terjesztésű album jelent meg, majd az első nagyobb váltás 2009-ben jött el, mikor a projektből zenekar lett. A világhírű gitárosok dalaiból összeállított tribute-műsoruk előadásai után, elkezdtek saját dalokat írni, majd 2011-ben újabb lépést megtéve, az instrumentális zenei korszakot maguk mögött hagyva, kiadták első énekkel gazdagított kislemezüket.

Az évek során az együttes magja körül folyamatosan cserélődtek a tagok, több zenei irányt és ötletet is kipróbáltak, akusztikus és metal zenei műsoraikon, és stúdiófelvételeiken folyamatosan, párhuzamosan dolgoztak. Céljuk, és a koncepció a kezdetek óta ugyanaz: a dalaikon keresztül szeretnék átadni az emberi lélek, és a természet magasztosságának egyedülállóan komplex, és sokszínű mivoltát. 2016-ban készítették el új nagylemezüket, ami a Wanderer of Time – nevet viseli, tíz számot, valamint két élő felvételt is tartalmaz. Szintén ebben az évben csatlakozott hozzájukk jelenlegi basszusgitárosuk, Bögöly Csaba is. Jelenleg a zenekar Répásy Judit énekesnővel dolgozik, így a jövőben teljes felállásban folytathatják élő fellépéseiket.

Arról pedig még 2015. március közepén számoltunk be, hogy megjelent a melodikus metalt játszó soproni Art of Haven zenekar különleges dupla cd-s kiadványa. Az első lemez a 2014 év elején az online kiadványokkal foglalkozó amerikai Beo Wolf Productions-nál megjelent Ten Years In Haven dalait tartalmazza. A második korong a Songs From The Ancient Forests címet kapta, melyen 10 újabb dal található. A számok közül nyolc a korábbi albumokon található dalok újrakiadása, modernizálása, helyenként átdolgozása. Helyet kapott viszont két 2014-es új szerzemény is. A The Twilight Of Bygone Eras klipje után Somewhere Else dalhoz is készítettek egy klipet.