Life Is Not Beautiful címmel október 19-én jelenik meg a melodikus power metalt játszó Arion második albuma. A finn banda 2011-ben alakult a Sibelius Lukio zeneművészeti gimnázium tanulóiból. A suliban Topias Kupiainen dobos és Arttu Vauhkonen billentyűs megismerkedett egy fiatal gitár-művésszel, Iivo Kaipainen-nel. A három zenészt rövid időn belül egy basszusgitárossal is összehozta a sors, miután Georgi Velinov-ot bevették a bandába, Viljami Holopainen énekes jelentkezett az egyetlen üresen maradt posztra.

A 17-18 éves csodagyerekek lenyűgöző zenei tehetséges rövid időn belül felkeltette Riku Pääkkönen, a Ranka Kustannus tulajdonosának figyelmét. Pääkkönen nem kispályás zenei guru, ő a felelős többek közt a Children Of Bodom, a Nightwish és a Sonata Arctica sikereiért. 2013 májusában az Arion lemezszerződést kötött a Rankával, és stúdióba vonult, hogy felvegye debütáló, New Dawn című EP-jét. A New Dawn végül 2013 novemberében jelenhetett meg – mondani sem kell -, széleskörű, pozitív kritikai elismerésekkel övezve.

Hamar eljutottak első lemezükig is, ami 2014-ben jelent meg Last Of Us címmel, melyen mentoraik olyan neves zenészek voltak, mint Matias Kupiainen (Stratovarius) és Jani Liimatainen (The Dark Element, Cain’s Offering, ex-Sonata Arctica). A power metalt játszó fiatal északi zenészek alkotta csapat komoly szintet lépett a debütalbum óta, ugyanis második korongjuk már az AFM Recordsnál jelenik meg.

A bandából azonban 2015-ben kilépett Viljami Holopainen énekes, akit Lassi Vääränen váltott a mikrofon mögött. Az új énekessel azóta több dalt is megosztott a banda a nagyvilággal, köztük a legsikeresebb At The Break Of Dawnt, melyben az Amaranthe énekesnője, Elize Ryd vendégszerepel. Ehhez most klip is készült.

Arion – Life Is Not Beautiful
(Október 19 – AFM)

01. The End Of The Fall
02. No One Stands In My Way
03. At The Break Of Dawn (feat. Elize Ryd)
04. The Last Sacrifice
05. Through Your Falling Tears
06. Unforgivable
07. Punish You
08. Life Is Not Beautiful
09. Last One Falls
10. Last Of Us (2018-as verzió – bónusz)
11. Seven (2018-as verzió – bónusz
12. I Am The Storm (2018-as verzió – bónusz)