How Much Blood Would You Shed To Stay Alive? címmel a decemberi-januári, 300. jubileumi HammerWorld magazin egyik extra CD-mellékleteként jelent meg a Slayer-iskolát követő, budapesti thrasher Archaic második nagylemeze. A lemezről, melyen egykori Rockvilágos kollégánk, Jósa Tamás énekelt, ITT olvashatsz bővebben. Tomi azonban tegnap a Facebook-oldalán közölte, hogy már nem tagja az Archaic zenekarnak:

„Sajnos becsúsznak szar dolgok is a nagy otthonülésbe”, írja az énekes. „A mai nappal az én és az Archaic útjai elválnak. Hosszú, keserű döntés volt, már jó ideje nőtt a feszültség, a saját hangom féltése, az emberi nézeteltérések és az egy seggel egy lovat megülés mind-mind szerepet játszott a dologban. Bocsánat mindazoktól, akik szerették a jelenlétem a bandában, de egész biztos vagyok, hogy a srácok nálam sokkal rátermettebbet is találnak erre a szerepre. Én egész más irányban, jobban a saját hangomnak megfelelő jövőt szeretnék most kikövezni.”

Az Archaic első albuma, a Time Has Come To Envy The Dead még 2005-ben, 12(!) évvel ezelőtt jelent meg a holland ViC Records gondozásában, mellyel hatalmas sikereket értek el a szcénán belül, többek között a Testament előzenekaraként is turnéztak Németországban, ennek köszönhetően jelentős nemzetközi ismertségre is szert tettek. Egyelőre nem tudni, kivel folytatják tovább a thrasherek.