A Jeff Waters vezette Annihilator újra kiadja a régebbi lemezeinek egy jó részét az earMusic kiadón keresztül. A Metal II kezdi ezt a sorozatot, amiben különleges kiadások, bónusz anyagok és exkluzív, korábban ki nem adott dalok lesznek. Ráadásul a Metal II csak a kezdet, a sorozat többi részében is akad bőven rég-elveszett ritkaság és egyéb stúdió felvételek. Összesen 18 felvételt fognak kiadni a következő években, beleértve az eredeti, 2007-es verzióját a Metal albumnak. A Metal II 2022. február 18-án jelenik meg, ezt a lemezt két elhunyt zenész, Eddie Van Halen és Alexi Laiho emlékének ajánlják.

Amúgy a Metal II egy elképesztő átdolgozáson esett át az egyetlen és megismételhetetlen Dave Lombardo-val (Slayer) a dobok mögött és Stu Block-al (Into Eternity, Iced Earth) a mikrofonnál. A vendéglista hatalmas: Willie Adler (Lamb Of God), Alexi Laiho (Children Of Bodom), Steve „Lips” Kudlow (Anvil), Dan Beehler (Exciter), Jesper Strömblad (In Flames), Angela Gossow (Arch Enemy), Jeff Loomis (Arch Enemy, Nevermore), Anders Björler (The Haunted, At The Gates), és Corey Beaulieu (Trivium).

Waters átadta a keverést a legendás Mike Fraser-nek (AC/DC, Van Halen) és a masterelést Maor Appelbaum csinálta. Friss előzetesként itt a Van Halentől feldolgozott Romeo Delight dal, amely eredetileg az 1980-ban kiadott harmadik Van Halen lemezen (Women And Children First) szerepelt.Annihilator – Metal II
(Február 22 – EarMusic)

01. Chasing The High (ft. Willie Adler, Lamb Of God)
02. Downright Dominate (ft. Alexi Laiho, Children Of Bodom)
03. Army Of One (ft. Steve “Lips” Kudlow, Anvil)
04. Couple Suicide (ft. Danko, Danko Jones and Angela Gossow, Arch Enemy)
05. Heavy Metal Maniac (Exciter feldolgozás, ft. Dan Beehler, Exciter and Allan Johnson, Exciter)
06. Haunted (ft. Jesper Strömblad, In Flames)
07. Romeo Delight (Van Halen feldolgozás)
08. Detonation (ft. Jacob Lynam, Lynam)
09. Clown Parade (ft. Jeff Loomis, Nevermore)
10. Smothered (ft. Anders Björler, The Haunted)
11. Kicked (ft. Corey Beaulieu, Trivium)