Az Alter Bridge 2004-ben jött létre, méghozzá az Egyesült Államokban rendkívüli népszerűségnek örvendő Creed zenészeiből, akikhez az a Myles Kennedy csatlakozott énekesként, akit Slash mellől is ismerhetünk. Myles és a zenekar gitárosa, Mark Tremonti remek dalszerző párosnak bizonyult, így a hard rock / metal zenekar népszerűsége is egyre nagyobb magasságokba emelkedik. A banda tavaly júniusban szerződést kötött az osztrák Napalm Records kiadóval, így a 2013-as Fortress album folytatása, a The Last Hero már az ő égiszük alatt jelent meg, mégpedig 2016. október 7-én. Ezúttal is Michael “Elvis” Baskette volt a producerük. A lemezt alaposan meg is turnéztatták, a csapat tavaly novemberi londoni koncertje pedig rögzítésre is került és Live At The O2 Arena + Rarities címmel szeptember 8-án jön majd ki.

A tripla lemez érdekessége, hogy a harmadik CD-re olyan dalok kerülnek fel, amiket korábban sosem, vagy csak elvétve hallhattunk. Ilyenek például a Cruel Sun és a Solace szerzemények is, amiket a ’One Day Remains’ idejében rögzítették Myles Kennedyék, azonban sosem jelentek meg. A terjedelmes kiadvány a hagyományos CD lemez mellett bakeliten és CD/DVD earbook változatban is napvilágot lát.

Ami a koncerteket illeti, most még magasabbra teszik a lécet, ugyanis a legendás Royal Albert Hall lesz a helyszíne október elején annak a két Alter Bridge-bulinak, amelyeken – karrierjük során első ízben – szimfonikusokkal lépnek majd színpadra Mark Tremontiék. Október 2-án és 3-án egy 52 főből álló szimfonikus zenekar, a Parallax Orchestra kíséri Myles Kennedyéket a bulikon. A nagyzenekart Simon Dobson dirigálja, és az Alter Bridge-dzsel a legnagyobb slágerek mellett a banda teljes eddigi életművéből szemezgetnek.

Alter Bridge – Live At The O2 Arena – Rarities
(Szeptember 8 – Napalm Records)

CD1

01. The Writing On The Wall
02. Come To Life
03. Addicted To Pain
04. Ghost Of Days Gone By
05. Cry Of Achilles
06. The Other Side
07. Farther Than The Sun
08. Ties That Blind
09. Water Rising
10. Crows On A Wire
11. Watch Over You (akusztikus)

CD2

12. Isolation
13. Blackbird
14. Metalingus
15. Open Your Eyes
16. Show Me A Leader
17. Rise Today
18. Poison In Your Veins
19. My Champion

CD3

01. Breathe
02. Cruel Sun
03. Solace
04. New Way To Live
05. The Damage Done
06. We Don’t Care at All
07. Zero
08. Home
09. Never Borne To Follow
10. Never Say Die (Outright)
11. Symphony Of Agony (The Last of Our Kind)