Nagyon izgatottak vagyunk, hogy megoszthatjuk veletek, hogy a nemzetközi groove metal szupercsapat, a VENTED debütáló lemezét a Metal.hu Records adja ki és terjeszti világszerte!

A VENTED zenekart Sean Zatorsky (Daath/Sinsaenum/ex-Chimaira) énekes, Austin D’Amond (DevilDriver/Bleed The Sky/ex-Chimaira) dobos, Gergő Hájer (Omega Diatribe) gitáros -basszusgitáros és Simon C. Bondar (White Tiger) billentyűs/sampleres alkotja. A mindent elsöprő debütáló albumuk, a „Cruelty And Corruption” 13 zúzos dalt tartalmaz. Fizikai formátumban CD-n és egy bónuszdalt is tartalmazó limitált kiadású DIGIPAK verzió formájában már idén megjelenik, a bakelit kiadás pedig jövőre várható.

“Cruelty And Corruption” című album megjelenése December 16-án lesz, az alábbi linkeken már előrendelhető a lemez.

 
VENTED is nyilatkozott a lemez megjelenéséről: “Örömmel tudatjuk veletek a közös együttműködésünket a Metal.hu-val! A legnagyobb kiadóktól, a közepeseken át, egészen a kisebb kiadókig, rengeteg fejessel tárgyaltunk Január óta a lemezmegjelenésről és annak körülményeiről, de olyan különféle nyomást akart mindenki gyakorolni a zenekarra, amit jelen körülmények között nem tudtunk elfogadni. Amikor találkoztunk Tamással, akkor viszont egyből megtaláltuk a közös utat és mindent biztosítani tud számunkra, amire jelen pillanatban szükségünk van, bármiféle nyomás nélkül. Reméljük, hogy minél tovább fog tartani ez a várhatóan sikeres együttműködés! Érkezik a Cruelty And Corruption heteken belül… Imádni fogjátok!”

A VENTED debütáló albuma, a „Cruelty And Corruption” a groove metal csúcskorszakába repít vissza, színtiszta agresszivitással, lélekfacsaró dallamokkal, pusztító énekhangokkal, eszméletlen dobjátékkal. Az album producere a francia HK Krauss (Dagoba, Betraying The Martyrs, Sinsaenum) volt a Maintenon-i Vamacara Studios-ban.

 
 
Cruelty and Corruption album dalai:
01. I Am Death
02. Flawless
03. The End Game
04. My Desire
05. Vitriolic
06. Requiem For Myself
07. Withered
08. A New Trend
09. The Darkness
10. Vigil
11. In Question
12. Self Destruct
13. Zero
14. Final Hour (Bonus dal a digipack verzión)