Kicsit megkésve bár, de örömmel adom közre Ozzy barátunk koncertbeszámolóját a július 10-i Aurora koncertről.

Hányas vagy?
Te is 67-es?
Huhhh, akkor Te is tanultál egy baromi nagy hajóról, amin minden olajozottan működött, katonás rend volt, és a fegyverzete legendás. A vizet úgy szelte, mint kés a vajat és csillogott, erőt sugárzott.

Július 10-én az Aurora az Orczy kert partján vonultatta fel fegyverzetét. Kicsit kisebb, kicsit már kopottabb, mint a névadó szovjet hadihajó fénykorában, de a hangja a régi időket idézte.

Fél 8 körül a dobok hangolásakor értünk oda 16 éves fiammal. Örömmel fedeztem fel, hogy egy fiatal srác veri a bőrt, gondoltam is rá, milyen jó, hogy Vigiék közelbe engedik a stílust tovább görgető ifjúkat.

– Itt hozzá kell tennem, hogy én 11-12 éve nem voltam Aurora koncerten, ezért lehet a beszámolóban több olyan észrevételem, ami egyeseknek evidens, nekem meg meglepetés –

A beállás ideje alatt (8 óra előtt 10 perccel) már érezhető volt, hogy a 8 – 10 óráig tartó koncerten nem leszünk sokan, de ezt nem is bántam.

Vigire lecsaptam és kicsit zavarba hozván felvilágosítottam, hogy mi bizony ismerjük egymást, csak hát az évek elszálltak.
Miután tisztáztuk és megörvendeztünk egymásnak, gyorsan megállapítottuk, hogy stratégiát vált a zenekar.

Házibuli lesz!

Na a történet innen már olyan, amire mindig is vágyhat egy igazi zenei ínyenc, legyen az rocker, punk vagy disco rajongó.
Hamar kiderült, hogy a személyzettel, hangtechnikusokkal, kiskorú kisérőkkel (Mercédesz különösen aranyos volt, ahogy énekelte 7-8 évesen a számokat és táncolt. Remélem jól értettem és írtam a nevét) együtt az 50-60 fõ jó részben ismerős, haver, családtag, törzs rajongó.
A zenekar azonnal megfogta a hangulatot és ez nagyon jól lejött a színpadról. Lazán és jórészt a tervezett programtól eltérő koreográfiában tüzeltek a közönségre a fedélzeti fegyverek.

Vissza kell térnem Vigivel való beszélgetésünkre, ahol rá kérdeztem, mióta van ilyen fiatal dobosuk (a beállásnál már rá kellett jönnöm, hogy nem egy segéd ütötte a bőrt fél 8 tájban)? Ekkor ért a meglepetés válasz, hogy a Vigi fia lett a zenekar új tagja.

Szóval a fegyverek.

Vigi szólógitárja, és Galacs basszusa, Kisbé rezes fúvósa, valamint gitár “tépkedés”, és nem utolsó sorban az ifjabbik Víg (Kisóra) együtt volt a színpadon. Egy igazi hadi naszád is csak akkor pontos, ha össze van hangolva.

A hab a tortán az volt, mikor az új (még nem kapható) lemezről három szerzeményt meghallgathattunk. Nem okoztak csalódást. Igazi Auróra produkció volt, és a szöveg (mint korábban mindig), most is aktuális témát feszeget.

Nekem az az érzésem volt végig, hogy a technikai feltételek, a családi hangulat, a zenekar alkalmazkodása ehhez a “különös” helyzethez egy olyan egyveleget és egységet kovácsolt a vendégekkel, amit nem szabad stúdió pontossághoz és hangzáshoz hasonlítani.
Sokkal több történt tegnap, együtt voltak az előadók és a közönség.
Ugye értitek, mit akarok itt jelezni, ha azt írom, hogy együtt voltak?

Aki nem érti, kötelező, hogy elmenjen a jövő héten megjelenő új album megjelenésének tiszteletére szervezett élő bemutató koncertre.

AVALON – (szeptember 20. ?)

ég vagy 40 évet kívánok a nehéztüréségnek a fedélzeten
OzzyOsbourne