Kedves Naplóm…

A csütörtök is eltelt gyorsan, és ismét rengeteg élménnyel gazdagodhattam. Megismerkedhettem a bulizó forgatag néhány igen színes egyéniségével, lovagoltam műbikán és persze fotóztam néhány igencsak jó koncertet. Mivel a várost is fel akartam fedezni ezért az első koncert amire visszaértem az a Parkway Drive volt. Ezek a srácok aztán tényleg nem semmik. Úgy pörögtek, hogy alig bírtam lencsevégre kapni őket. Fel és alá futkároztak, tomboltak, ugráltak és nem utolsó sorban pedig folyton arra bíztatták a közönséget, hogy csináljanak Circle Pit-eket és hasonló látványos megmozdulásokat. Remélem mindenki megúszta egyben, amennyire láttam elég sokan vetették bele magukat a pogóba, ami a nagy melegben a szokásosnál is veszélyesebb szórakozás.

 Nem mellesleg a szívbajt hozták rám, amikor alig néhány lépésnyire beindult a pirotechnika is. Persze látványnak nem volt utolsó, de a hőfoka már kevésbé volt csábító, ezért amint kijutottam a fotósárokból szereztem is magamnak némi frissítőt, majd visszamentem még egy kicsit én is ugrálni, szórakozni. Innen nem is kellett sokat fordulnom, hogy a Nagyszínpadon megörökíthessem a Rise Aganist koncertjét. Hogy őszinte legyek a harmadik számuk volt csak az, amiről be tudtam rise againstazonosítani őket. A chicago-i punk-rock együttes fellépése a Volton óriási tömegeket mozgatott meg. Nem szeretnék rosszat mondani, mert egy jó kis bulit hoztak össze, de azért nem voltak teljesen toppon. Persze ők is nagyon igyekeztek, hogy jó legyen a hangulat és a közönség nagyon is élvezte, de érzésem szerint az énekesük Tim McIlrath hangja igen csak gyenge volt. Bár ezt kompenzálta azzal, hogy a kordon szélére állva, magát kis híján a közönségbe vetve, énekelt és együtt lüktetett a tömeggel. Szeretem a közvetlen zenészeket, akik nem félnek a rajongóiktól. Ez után a bulit után volt egy kis szabadidőm, mielőtt belevetettem volna magam a hazai rock zene legendáinak koncertjébe. Ugyanis egy színpadon, egymás után lépett fel Nagy Feró és Beatrice, valamint Hobo is. Aki szeretett volna egy igazán jót bulizni az mind ezeket a koncerteket választotta, hiszen az ő dalaikat a mai napig, kicsik és nagyok is ismerik, és együtt éneklik velük akárhol is lépnek fel. Ezek után akik bírták a strapát, egy órától a ROAD zenekarral partizhattak egy nagyot. Hajnalig még persze folytatódtak a bulik, például a retró diszkó is, ahol nagyon sokan ropták kifulladásig.

Ismét egy jó napon vagyok túl, és már nagyon várom a pénteki felhozatalt, hiszen olyan legendát tekinthetek meg ismét mint a Motörhead. 

További képek a Parkway Drive bulijáról ITT, a Rise Againstről ITT, míg a  magyar csapaoktól pedig IDE KATTINTVA érhetőek el.