Kissé felemásra sikerült a tegnapi forduló, ugyanis a 6 meghirdetett csapat közül csupán három jelent meg a megmérettetésen. A Rock-Stone, a Royal Flesh és a Creatures. Sajnos ez némileg meg is mutatja, hogy a fiatal zenekarok mennyire komolyan állnak a rock ‘n’ rollhoz. Aki viszont megjelent, az igyekezett mindent megtenni a továbbjutás érdekében. Elsőként a felvidéki Rock-Stone zenekar csapott a húrok közé, akik néhány pillanatra megijesztettek, ugyanis az első nóta elég bátortalanul indult, és a hangzás is erőtlen volt. Szerencsére, az első perc után felébredtek a srácok és egy csapásra megváltozott a véleményem, ugyanis egyszer csak megdörrent a rock ‘n’ roll! Igazi pörgős rockzenét kaptunk a Rock-Stone zenekartól, jól összerakott dalok, korrekt zenei teljesítmény, és kiemelkedően jó énekhang jellemezte a csapatot. Amennyiben hasonlítanom kellene valakihez őket, akkor elsősorban a Rómeó Vérzik zenekar ugrik be, de ezt csak dicséretként mondhatom természetesen.

img_1330Teljesen rendben volt a produkció, az összhangon, megszólaláson lehetne még véleményem szerint kicsit csiszolni, hogy még egységesebb legyen az anyag, illetve a színpadi mozgáson lehetne elég sokat javítani. Bár most nem volt nagy közönség, mégis fel kell hívni a frontemberek figyelmét arra a nem elhanyagolható tényre, hogy a dalok között meglehetősen fontosak a jó átvezető szövegek, konferálások. A hangzáson kívül ez az egyik fontos dolog, ami megkülönbözteti a koncerteket egy cd meghallgatásától. A dobos srác fazonja, szakállszerkezete figyelemreméltó, lényegesen jobban mutat egy rock koncerten, mint a kockás ing. Ügyesek voltak a srácok, és sok csapattal szemben ott volt bennük a rock zene dögössége, ami nagy kincs, mint ahogy nagyon nagy kincs egy jó frontember, jó énekes is.

img_1339

A Rock Stone után a The Royal Flesh következett, akikről hallottam már jót és rosszat egyaránt. Szerencsére ma a jó oldalukat mutatták, és rendben volt a produkció teljesen. Zenéjük leginkább a korai Sex Action munkásságára emlékeztet, bár annál sajnos jóval kevesebb lendülettel és dögösséggel. Ahhoz az átütő erőhöz elég komoly önbizalom, kiállás, jól összerakott fazonok, és profi előadás kellett, amit Szaszáék elértek. Ez sajnos jelenleg nincs meg a The Royal Flesh-ben. Jó volt a produkció, de nem szántották fel a színpadot, nem hitették el velünk, hogy a “rock ‘n’ roll az élet!”. A frontembernek kell a közönség elé kiállni és az arcukba üvölteni a nótákat, ehhez pedig jóval merészebb, erőteljesebb fellépés kellene. Ha a zenekar nem hisz magában, akkor a közönség sem fog.

img_1351

Az este harmadik fellépője a Creatures zenekar volt, akik, mint a honlapjukról kiderült, a zenéjükkel leginkább a szeretetet szeretnék közvetíteni. Sajnos a koncerten nem sikerült hozni teljesen a honlapon található demó minőségét, megszólalásban és összhatásban sem. Zeneileg korrekt volt a produkció, és a műfaj keretein belül teljesen helytálló, amit a zenekar előad. A dalok mondanivalójának értelmezésével nem kívánok foglalkozni, aki a szeretetről akar énekelni, az tegye azt, aki meg a éhhalálról, az énekeljen arról. A dalok hangulata, kisugárzása számomra nagyon “leültető” volt.

A zsűri egy rendkívüli döntést hozott, ugyanis mindhárom zenekar továbbjutott a középdöntőbe, első helyen természetesen a legjobb produkciót nyújtó Rock-Stone végzett.

A forduló képeit megtaláljátok a képgalériában.