Headbangers Symphony címmel július elsején jelent meg az Accept gitárosának, Wolf Hoffmann-nak második szólólemeze. az 1997-es Classical album folytatása. Az album megjelenésének napján napvilágot látott a Night On Bald Mountain című Muszorgszkij-tétel feldolgozásának hivatalos videoklipje:

Wolf Hoffmann 1997-ben adta ki első szólóalbumát. A legendás Michael Wagener által producelt, Classical című albumon olyan klasszikus zene-darabok rock-változatai szerepeltek, mint a Habanera vagy a Bolero.

The Last Stand címmel augusztus 19-én jelenik meg a svéd csatametalos Sabaton új nagylemeze, a 2014-es Heroes folytatása. Az album producere ezúttal is Peter Tägtgren (Hypocrisy, Pain) és a lemez borítóját a Heroes albumhoz hasonlóan szintén Sallai Péter (Bornholm) készítette. A banda 2017. január 7-én indítja a hivatalos európai lemezbemutató turnét. és pár napja már beszámoltunk arról, hogy a ‘The Last Tour’ nevezetű körúton a német heavy metal-legendák, az Accept zenekar kíséri őket. A turné január 7-én indul Oberhausenben, és elvileg március 15-én zárul Berlinben. A Hammer Concerts június 6-án büszkén jelentette be, hogy a Sabaton – Accept turnénak lesz budapesti állomása is, mégpedig március 5-én a Barba Negra Music Clubban.

A koncert Facebook oldala

Early bird jegyár: 9000 Ft.

Jegyek – katt ide!

Wolf Hoffmann – Headbangers Symphony
(Július 01 – Nuclear Blast)

01. Scherzo (L. v. Beethoven)
02. Night On Bald Mountain (M. Mussorgsky)
03. Je Crois Entendre Encore (G. Bizet)
04. Double Cello Concerto in G Minor (A. Vivaldi)
05. Adagio (T. Albinoni)
06. Symphony No. 40 (W. A. Mozart)
07. Swan Lake (P. Tchaikovsky)
08. Madame Butterfly (G. Puccini)
09. Pathétique (L. v. Beethoven)
10. Meditation (J. Massenet)
11. Air On The G String (J. S. Bach)