Egyre jobban mocorog a régebben igencsak aktív pécsi színtér, ennek újabb jele a Vodka For Kids zenekar felbukkanása. A punk rock/poszt-hardcore kvartett élőben már 2019 őszén bemutatkozott a városban, lemezen viszont csak tavaly áprilisban debütáltak. A Votka című négyszámos debütáló EP-t a srácok még 2019 nyarán rögzítették Maczkó Róbert segítségével, aki Lovasi András stúdiójában (LA Gardens) dolgozik, ezt követően átadták a felvételeket Bodó Rezsőnek (Pokoltornádó, Longbong) keverésre, aki dögöt rakott a számokba.

Azóta sem nyugszik a pécsi brigád. Épphogy kiheverték a karácsony előtti budapesti koncertjüket, már el is készítettek egy live session videót, amiben még egy új dalt is eljátszottak. A poszt-hardcore/punk rock-brigád a Pécs On Stage vendége volt, ahol feltörekvő és izgalmas produkciókat mutatnak be időről-időre, különböző helyszíneken, profi stábbal karöltve. Szinte nem is volt kérdés, hogy a banda is helyet kapjon a sorozatban, lévén, hogy az év egyik legszórakoztatóbb újoncairól beszélhetünk. A nyolcperces minifellépést a srácok rögtön egy új szerzeményükkel, a Burn It Downnal indítják, majd még eltolják a biztonság kedvéért a bemutatkozó EP-jük két klipes szerzeményét is, a Ronnie James Diót és a WWJD-t.

A Vodka For Kids január 8-án a Pécsi Est Caféban játszik a Made in Pécs Fesztivál keretén belül, de már készül a Votka EP utódja is.