Death Is Not Dead címmel január 12-én jelenik meg a Johan Lindstrand vezette svéd death/thrasher The Crown nyolcadik nagylemeze. A kezdeti időkben Crown Of Thorns néven futó banda 1998-tól használja a The Crown nevet, bár hozzátartozik, hogy ez idő alatt is többször feloszlottak/újjáalakultak. Mivel a banda dobosa, Janne Saarenpää egy új projekten dolgozik, ezért átmenetileg/ vagy végleg, de otthagyta a bandát, a Death Is Not Dead című lemezt így Henrik Axelsson dobolta fel. Szintén ezen az albumon mutatkozik be  Robin Sörqvist (Impious) gitáros is, aki Marcus Sunesson helyére tavaly érkezett a zenekarba.

A januárban érkező lemezről a Headhunter dalt és klipet már bemutattuk, most viszont itt egy új szám, a Speed Kills, amelyhez szöveges videó is készült:

A The Crown 2012. május 5-én adta első koncertjét (Göteborgban) a visszatérő Johan Lindstrand énekessel, aki abban az évben érkezett Jonas Stålhammarhelyére. Stålhammar-ral közösen egyetlen albumot rögzített a banda; ez volt a 2010-es Doomsday King, ami a The Crown legutóbbi nagylemeze volt.

The Crown – Death Is Not Dead
(Január 12 – Century Media)

01. Reign
02. Headhunter
03. Iblis Bane
04. Eternal (Paradise Lost feldolgozás)
05. Struck By Lightning
06. Speed Kills (Full Moon Ahead)
07. Herd Of Swine
08. Horrid Ways
09. Ride To Ruin
10. Meduseld
11. Godeater