Carlos Santana 12 számos új albummal rukkol elő, mely a “Guitar Heaven: The Greatest Guitar Classics Of All Time” címet viseli és szeptember 21-én kerül a boltokba. Egy kis ízelítőt mindegyik dalból kaphat az érdeklődő, ha IDE kattint. A rock történetének leghosszabb és legsikeresebb együttműködése újabb gyümölcsöt eredményez, minthogy a Rock And Roll Hall Of Fame legendás újoncai, Carlos Santana és Clive Davis, a Sony Music Entertainment kreatív igazgatója Santana legújabb albumán dolgozik együtt. A lemez kettejük, valamint Matt Serletic és Howard Benson producerkedésével készült.

Kettejük közös, a rock területén mindent felölelő tudásából merítve Carlos Santana és Clive Davis összeállított egy gitárcentrikus számokból álló listát, majd meghívtak egy sor zseniális énekest az egyes dalok előadásához. A felhozatalban többek közt szerepel Chris Cornell (Soundgarden, Audioslave), Pat Monahan (Train), Chester Bennington (Linkin Park, Dead By Sunrise) és Ray Manzarek (The Doors), Rob Thomas, Scott Weiland (Stone Temple Pilots, Velvet Revolver), Chris Daughtry, Gavin Rossdale (Bush, Institute), a rapper Nas, valamint a veterán Joe Cocker. Hogy pontosan ki mit is énekel, a cikk végén kiderül a részletes track listből.

George Harrison emlékének különleges emléket állítandó, az albumon a “While My Guitar Gently Weeps”-ben együtt hallhatjuk az énekes India.Arie-t és Yo-Yo Ma csellóművészt. Olivia Harrison így vallott Carlosnak: „Ahogy hallgattam a dalt, úgy éreztem, hogy ugrálnom kell az örömtől, ugyanakkor a sírás kerülgetett.”

Az említett sztárok mellett Santana saját zenekarának is legmesszemenőbb köszönetét és elismerését fejezi ki a lemez elkészüléséhez nyújtott munkájukért, ami egyébként az első igazi stúdióalbum, amit így együtt vettek fel. A zenekar felállása: Dennis Chambers (dob), Benny Rietveld (basszusgitár), Karl Perrazo (timbale), Tommy Anthony (ritmusgitár), Freddie Ravel (billentyű), Andy Vargas (háttérvokál) és Raul Rekow (konga), valamint a lemezen szintén hallható Bill Ortiz (trombita) és Jeff Cressman (harsona) is.

„Ahhoz, hogy megcsináljuk ezeket a dalokat,” – mondja Carlos, „hihetetlen bizalomra volt szükség; Matt Serletic és Howard Benson, ezek a hihetetlen énekesek és az összes hihetetlen zenész, mind meg kellett, hogy bízzanak bennem, én megbíztam Clive-ban, szóval ez a szeretet egyfajta láncreakciója, hiszen ez a szeretet legmagasabb formája, ami létezik ezen a bolygón: a Bizalom.”

„Különleges a válogatás és különlegesek a vendégművészek,” – mondja Clive Davis. „De ami egyedülálló, és ami miatt ez az album több, mint az egyes dalok vagy címek összessége, az az, hogy valóban azért választottuk ezeket, mert gitár-klasszikusok. És általuk ünnepeljük a gitárt, mert Carlos Santana adja őket elő.”

A “Guitar Heaven…” Santana első albuma az egymást követő kasszasiker trilógia óta (“Supernatural”, 1999, “Shaman”, 2002 és “All That I Am”, 2005). Mindhárom album producere Carlos Santana és Clive Davis volt, és a siker méltóan képviselte a művész – a közvélemény által is melegen fogadott – újra egymásra találását azzal az igazgatóval, aki először leszerződtette őt a Columbia Recordshoz (miután Bill Graham kérésére megnézte őket a San Francisco-beli Fillmore West-ben, 1968 karácsonyának hetében). Clive felügyelte kezdeti éveiket, ahogy a nemzetközi a szupersztársághoz vezető útra léptek, és ez bizony 1969-re nyúlik vissza, amikor a ma már történelminek számító szombati, Woodstocki fellépésük utáni hétfőn, augusztus 18-án megjelentette a debütáló albumukat.

 

A “Guitar Heaven: The Greatest Guitar Classics Of All Time” track listje:

01. “Whole Lotta Love” (LED ZEPPELIN – Chris Cornell)
02. “Can’t You Hear Me Knockin'” (THE ROLLING STONES – Scott Weiland) 
03. “Sunshine Of Your Love” (CREAM – Rob Thomas) 
04. “While My Guitar Gently Weeps” (THE BEATLES – India.Arie, Yo-Yo Ma) 
05. “Photograph” (DEF LEPPARD – Chris Daughtry) 
06. “Back In Black” (AC/DC – Nas) 
07. “Riders On the Storm” (THE DOORS – Chester Bennington és Ray Manzarek) 
08. “Smoke On the Water” (DEEP PURPLE – Jacoby Shaddix) 
09. “Dance the Night Away” (VAN HALEN – Pat Monahan) 
10. “Bang A Gong” (T. REX – Gavin Rossdale) 
11. “Little Wing” (JIMI HENDRIX – Joe Cocker) 
12. “I Ain’t Superstitious” (HOWLIN’ WOLF, JEFF BECK GROUP – Jonny Lang)