A power metal német veteránja, a Helloween november 9-én jelenteti meg 13. stúdióalbumát, “7 Sinners” címmel, a The End Records gondozásában. Ha van egy bizonyos aranyszál, mely végigfut a Helloween több mint 25 éves történetén, 13 stúdióalbumán, számtalan fő fellépőként, a világ minden táján végigjátszott turnéján, valamint több mint 5 millió eladott lemezén, az az ő különleges hozzáállásuk: ne vedd magad túl komolyan és élj olyan mondások szerint, mint például „csak élvezd azt a szart, amit éppen csinálsz”. Talán éppen ez a könnyedség teszi, hogy a Helloween a műfaj egyik legállandóbb zenekara, miközben ők azok is, akik zenésztársaiknál többet mernek kísérletezni.

Míg néhány utánzó megrekedne jól bevált régi fordulatoknál, Andi Deris, Michael Weikath, Sascha Gerstner, Markus Großkopf és Dani Löble nem fél kockázatot vállalni – és teljes joggal könyvelhetik el a sikert. A “7 Sinners” egyértelműen a leggyorsabb és legkeményebb lemez a Helloween történetében és szinte szétveti az életerő. Ez részben annak lehet köszönhető, hogy a zenekar egyes tagjai által írt sokféle zene az eltelt idő alatt olyan homogénné csiszolódott, hogy a 13 dal külön egységgé vált a stúdiózás során. De az is lehet az ok, hogy az albumot egyetlen takjel nélkül rögzítették, ami, tekintve a dalok elképesztő sebességét, igazán lenyűgöző tény. Különösen a dobos Löble esetében, akinek világklasszis technikája bizonyítást nyert. Kitűnő belső óráját követve, a lábdob szédítő tempókat diktál néhány dalban, mint például az Are You Metal?, a Long Live The King, vagy a Who Is Mr. Madman? A “7 Sinners” igazi metal album, mely jellegzetesen erős melódiáival és a zenélés élvezetének szinte tapintható érzetével elképesztő dimenziókat jár be.

Megszokott fordulattá vált, hogy a metal zenekarok mindig az aktuális albumukat aposztrofálják a valaha készített leggyorsabb és legkeményebb lemezükként, de a Helloween esetében a “7 Sinners” igazi visszatérés a zenekar legjobb formájához és valóban, az utóbbi évek leggyorsabb és legkeményebb anyaga. Markus Großkopf, a Helloween basszusgitárosa így nyilatkozott az új lemezről: „Mindazoknak, akik az “Unarmed” című best of  anyagunkat túl simának és nyugodtnak találták, jó hírekkel szolgálhatok: Az új album jól képen töröl majd! Nagyon kemény lesz és viseli az összes klasszikus Helloween jegyet! Néhány dal nagyon erőteljes és himnikus, másokban pedig a leggyorsabb lábdobokat hallhatjátok, amiket Dani, a dobosunk valaha játszott, és ez nagyon nagy szó!”

A “7 Sinners” track listje:

01. Where The Sinners Go
02. Are You Metal?
03. Who is Mr. Madman?
04. Raise The Noise
05. World Of Fantasy
06. Long Live The King
07. The Smile Of The Sun
08. You Stupid Mankind
09. If A Mountain Could Talk
10. The Sage, The Fool, The Sinner
11. My Sacrifice
12. Not Yet Today
13. Far In The Future