Újonnan elindított rovatom első szereplője az a Ratkai Miklós „Retek”, aki az Exitből exportálódott a sok szempontból is legendás Akela kultúregyüttesbe annak idején. 🙂 Mindig zenélt, sosem pihen, később még sok helyen ütötte a bőröket, de hogy azóta mi történt vele, meséljen róla Ő.

RockVilág.hu: Mi történik Veled mostanában, Retek?

Ratkai “Retek” Miklós: Hál’ Istennek zajlik az élet. Van egy AC/BC nevű, nem mondom meg mit játszunk… 🙂 . Ez már nekem nagyon régi mániám, 1991 óta mindig játszom valamilyen bandával AC/DC-t, valószínűleg jelentkeznének az elvonási tünetek, ha nem így lenne. Aztán van egy szolnoki zenészbarátaimból álló Gary Moore-t játszó csapat a The Moorders, ahol többek között Láris ‘Csiga” Laci játszik, aki Lady Macbeth-ben és a Pokolgép-ben is játszott. Az Exit-tel már jó ideje tervezzük egy lemez kiadását, remélem mihamarabb összejön. És egyáltalán nem utolsó sorban pedig, pedig van szerencsém a Tirana Rockers-ben muzsikálni.

RockVilág.hu: Bemutatnád a zenekarokat?
Ratkai “Retek” Miklós: Az AC/BC-ben Gubás Tibi (Tirana Rockers, ex-Ómen) barátom énekel, aki szintén sok-sok éve játszik AC/DC-t, Tyukász Boti szólógitározik, Kató Csabi (Motörhand, ex-Bomber) ritmusgitározik, Kovács Attila „Pókember” (Akela) a basszer, én meg verem. 🙂 A Moorders az egy igazi örömzenélő csapat, csupa kiváló zenésszel. Természeten a Gary Moore Mester rockmetál-os és a blues-os korszakából is játsszuk a legnépszerűbb, legjobb zenéit. Éppen most készül a honlap, ami reményeink szerint 1-2 hét múlva működni is fog. Itt jóval többet is meg lehet majd tudni a bandáról. Az Exit-tel már tulajdonképpen évek óta tervezgetjük a lemez kiadását, egyrészt, mert van rá érdeklődés, másrészt van rá kiadói felkérés, harmadrészt pedig mi is szeretnénk, hogy azok a régi jó kis számok modernebb formában, jobb minőségben is megszólaljanak, nem beszélve arról, hogy néhány új dalt is tervezünk a lemezre. A végére hagytam a legforróbb dolgot a Tirana Rockers zenekart, amit annak idején Gubás Tibi és a Bikini-ben évekig gitározó Daczi Zsolt (aki mint tudjuk, sajnos már nincs köztünk) alapított. Ez az együttes egy új felállásban újjá éledt. Most igazából nem is tudnék elmondani mindent, ami történik velünk, illetve készülőben vannak, de ami biztos, hogy az egykori Judas Priest énekes, a fantasztikus hangú Tim “Ripper” Owens középkelet-európai turnéjának leszünk a support bandája ami óriási megtiszteltetés és boldogság!!! Ez a túra február 11-én indul Ukrajnában Lvov városában, majd másnap Kijev, de inkább nem sorolom fel az összes állomást. A hamarosan induló honlapunkon, vagy akár norvég managementünk a Black Diamond, de maga Ripper honlapján is olvasható a turné pontos menetrendje. Borzasztóan várom/várjuk már a közös koncerteket!!! Ezen kívül a legfrissebb infók szerint új lemezünk kiadásával kapcsolatban managementünk két kiadóval is tárgyal.

Tirana_1 Ripper-Tirana

RockVilág.hu: A civil életben mivel foglalatoskodsz?
Ratkai “Retek” Miklós: Pedagógus asszisztens vagyok egy középiskolában, ahol ének-zenét tanítok.

RockVilág.hu: Hol láthatunk legközelebb színpadon?
Ratkai “Retek” Miklós: Legközelebb Február 3-án a The Moorders-szel játszunk Budapesten a Rocktogonban, 4-én az AC/BC-vel Szolnokon, és bizonyára sokak örömére a Ripper turnénak is lesz magyar állomása: február 19-én, Pécsen, ahol természetesen a Tirana Rockers is fellép!