Gudics Mátét, a Gamblers frontemberét kaptuk el, egy interjúra. A zenekar idén jelentette meg első stúdióalbumát “Rock N’ Roll és semmi más” címmel. A lemezzel, és a zenekarral kapcsolatban kérdeztük Mátét.
R.a.P.e.S.z. (R.): Szia Máté! Először is köszi, hogy elfogadtad a felkérésem. Első kérdésem az lenne, hogy a zene hogyan került az életedbe? Mi vagy ki inspirált elsősorban?
Máté (M.): Szia! Édesapánk dobolt, és igazából általa keveredtünk kapcsolatba a zenével. Én is majdnem dobos lettem, de aztán valahogy a gitár jobban tetszett. 🙂
R.: Hány éves korod óta gitározol ?
M.: Húha! Nehéz kérdés. Azt hiszem, hogy 10 éves lehettem.
R.: Kedvenc gitáros ?
M.: Egyértelmű. Dough Aldrich. Magamra is varrattam.

29458_124149024291645_100000896455871_117312_7204626_n

R.: Értem. Nos, térjünk rá a zenekarra egy kicsit. Mikorra datálható a zenekar alapítása ?
M.: 2006. December
R.: Úgy tudom, hogy a szövegeket Te írod. Honnan nyered az ihletet? Van egy adott téma amire kiadják a többiek, hogy erre írni kell, vagy a dalszövegre születik meg a dal ?
M.: Igazából minden szám máshogy alakul, máshogyan születik meg. A szövegeket valóban én írom. Általában arról írok, amit átéltem vagy épp élek. Legyen ez szerelem, buli, pia, bármi, ami az életben előfordulhat. Mondjuk politizálni nem szoktam és nem is szeretnék a zenekarral.
R.: Van a zenekaron belül ellentét, vagy teljes az összhang ? Sok zenekarnál abból adódnak problémák, hogy a gitáros kicsit metálosítani akar, vagy a dobos egy kicsit jazz-esebbre hajlik. nálatok volt ilyen probléma?
M.: Nincs. Teljes mértékben kiegészítjük egymást, és ez szerintem hallatszik is az albumról. Csabi ( a zenekar billentyűse ) a disco zene felé hajlik. Öcséim inkább metálosak, én pedig az egyszerű, mégis húzós témákat szeretem. Ebből a mixből jött létre az első albumunk.
R.: Jó a tesókkal együtt zenélni ? Nincs ebből otthon probléma?
M.: Nincs. Több előnye van, mint hátránya. Bármikor lemegyünk, és zúzunk egyet a próbateremben.
R.: Hogyan zajlik egy Gamblers próba ?
M.: Általában már megvan a próba előtt, hogy milyen számokat játszunk a következő koncerten, és igazából azt végignyomjuk úgy, ahogy a koncerten fogjuk előadni. Még azt is, hogy mit mondok számok között. Erre nagy hangsúlyt fektetek, szeretem, ha minden úgy megy, ahogy annak mennie kell. Utána meg beszélgetünk ökörködünk. Meg persze közben is.
R.: És a dalok hogyan születnek ? Te viszed a témát, Marcell rádobol, a többiek leveszik az akkordsort, és kész a dal?
M.: Valami ilyesmi, csak nem mindig én hozom a témát. De tényleg minden dal máshogy születik.
R.: Milyennek értékeled a lemezt ?
M.: Nagyon elégedett vagyok vele. Első albumnak tökéletes.
R.: Kedvenc saját dal ?
M.: Mindegyiket szeretem. Tényleg! Mindegyikben van valami, ami kicsit én vagyok, és emlékeztet valamire, vagy valakire.
R.: Ha tehetnél, változtathatnál valamit a világon, mi lenne az ?
M.: Ezen még nem nagyon gondolkoztam. Talán megszerettetném az emberekkel a jó zenét.
R.: És mi a jó zene ? 🙂
M.: Legyen élő, legyen egyedi, és fogjon meg. Igazából mindenevő vagyok. Minden stílusban van állati jó, és nagyon rossz is. Én a jó zenét kedvelők táborát erősítem.
R.: Értem! Köszönöm, hogy válaszoltál a kérdéseimre!
M.: Én köszönöm a lehetőséget.
Az album ingyenesen letölthető a www.gamblers.hu oldalon, ahol friss koncertinformációk, és egyéb érdekességek is várják a látogatókat. / R.a.P.e.S.z. /
Megosztás
Előző cikkKoncertfotózás I.
Következő cikkKoncertfotózás II.