Kilépett a Coheed And Cambriából Chris Pennie dobos, így az amerikai progresszív rockerek jelenleg stabil ritmusszekció nélkül dolgoznak, hiszen nyáron megváltak basszusgitárosuktól, Michael Toddtól is, akit nemrég fegyveres rablásért vittek be a rendőrök egy koncert után.

Pennie 2007-ben került a bandába Josh Eppard helyére, és az ő játéka hallható a csapat legutóbbi stúdiólemezén, a Year Of The Black Rainbow-n is. A dobos döntésének oka kreatív differencia volt: elsősorban a Metal Blade istállójában dolgozó Return To Earth nevű metal bandájára szeretne koncentrálni a jövőben, illetve zenei produkciós cége, a Fight Mannequins ügyeit egyengetné inkább.

A kilépés baráti légkörben zajlott le, de mindez aligha könnyíti meg a már az új dalokon dolgozó banda életét, hiszen a nyáron egy patika elleni rablási kísérlet miatt előállított Michael Todd basszusgitáros kirúgása óta bőgősük sincsen. Todd egyszer már 2006-ban is kikerült a zenekarból, amikor rehabra ment heroinproblémái miatt. Megtisztulását követően a következő évben tért vissza a Coheed And Cambria soraiba.