A Black Sabbath hivatalos honlapjának főoldalán a titokzatos 11.11.11 dátum jelent meg a zenekar klasszikus logója alatt. Sajtóértesülések szerint Tony Iommi, Ozzy Osbourne, Geezer Butler és Bill Ward egyaránt ott lesznek aznap a hollywoodi Whiskey A Go Go klubban, ahol zártkörű rendezvény keretében ejtenek meg egy nagy bejelentést.

A Whiskey A Go Go a Sabbath szempontjából elsősorban arról nevezetes, hogy a zenekar negyvenegy évvel ezelőtt, 1970. november 11-én pontban 23.11-kor itt lépett először színpadra az Egyesült Államokban, méghozzá Alice Cooper nyitóbandájaként. A mostani ceremónia házigazdája Henry Rollins lesz, de hogy egy konkrét jövő évi turnét jelent-e be a Sabbath vagy az új lemez készítésének hírét, azt egyelőre nem tudni. Csak egy dolog látszik biztosnak: az augusztusban megkezdődött lebegtetésnek végre vége szakad. 

Tony Iommi októberben elismerte a Terrorizer magazinnak, hogy a Black Sabbath négy eredeti tagja nemrég közösen próbált, és mindannyian nagyon élvezték a zenélést, ám azt illetően továbbra sem árult el semmit, hogy mikor várható tőlük bármilyen kézzelfogható életjel. Augusztusban a gitáros még meglehetősen indulatosan reagált arra a Birmingham Mall nevű lapban megjelent hírre, amely szerint ismét összeállt a zenekar eredeti felállása, állásfoglalásában azonban nem feltétlenül magát a tényt cáfolta. Ezután csak olaj volt a tűzre Ozzy távolléte és gyermekeinek nyilatkozata az énekes életéről szóló film díszpremierjén. Az énekes októberben elismerte, hogy a háttérben zajlanak az előkészületek, de további konkrétumokat ő sem mondott.