A Firkin hónapok óta dolgozik azon, hogy idén minél több életenergiát adó zenével és reményteli tartalommal támogassa rajongóit.

Az első bejelentés sajnos egy aggasztó hírrel indult, miszerint a zenekar eddigi frontembere, Kovács Nemes Andor (Andy) úgy döntött, hogy nem tudja a továbbiakban összeegyeztetni a szerbiai életét a magyarországival, így barátsággal elbúcsúzik a Firkintől, helyette családjára, illetve állandó főállására, a színészi karrierre fog koncentrálni. 

A zenekar ősszel belevetette magát a munkás hétköznapokba, újraéledtek, beizzították a rakétákat, zenekari próbákkal, zeneszerzéssel töltötték a járvány alatti sok szabadidőt. 

A tevékeny hónapokra a koronát az új énekes, Kelemen Ákos (ex. Zságbamacska) belépése tette fel, akivel elindult a közös zenélés. 

Az eredményekről így adott hírt rajongóinak a zenekar:

Tudtuk, hogy ő lesz az az ember, akivel tovább tudunk dolgozni, új dalokat tudunk írni, örömmel ülünk le sörözni, és jókat fog tudni beszélgetni veletek is.

Közénk már teljesen beilleszkedett, röpködnek az embertelen poénok, túl vagyunk jónéhány termékeny próbán, amelynek gyümölcsét meg is szeretnénk mutatni nektek: a “Still Alive” című vadiúj dalunkat, amit már Ákossal vettünk fel a stúdióban.

Reméljük, legalább annyira tetszik nektek a dal (és persze Ákos), mint nekünk.

Íme, el is készült az első dal:
Az első (firkinizációs) sokkról – és a közös munkáról – Ákos így nyilatkozott:

A Firkin csapatával való ismerkedésem, egyrészről tervezett menetrend szerint alakult, másrészről alá kellett vetnem magamat néhány emberkísérletnek is (…) Decemberben, amikor a vírus már olyan szintet öltött, hogy próbálni se tudtunk, akkor valahogy hirtelen megírtam (az akkor még End Of the Pandemic névre hallgató) ,,Still Alive” című dal szövegét. Sok zenei inspirációs anyagot kaptam Lilitől (Virág Lili, hegedű – a szerk) és egy szép napos délutánon valahogy ezt hozta a hangulatom. Egyértelműen arról szól, hogy egyszer ennek a bezártságnak vége lesz, és szebb lesz a világ!
Alig várom, hogy találkozzunk végre, igyunk valamit, aztán ha kellőképp hangulatba kerülünk – kezdődhet a tánc!

A Still Alive premierjét hamarosan egy izgalmas történettel és egy legendás főszereplővel, Mucsi Zoltánnal megfűszerezett videóklip is fogja követni, amelynek bemutatója 2021 április 22, 18 órakor lesz!

És ezzel nem ér véget a hírek lajstroma: érdemes lesz az elkövetkezendő időben követni a zenekart, ugyanis úgy tűnik, elképesztő sebességfokozatba kapcsoltak, és a “Still Alive” csak kezdete a sok Firkin-újdonságnak.