Kevesebb, mint 2 hónap múlva megnyitja kapuit hazánk underground extreme metal fesztiválja, a Lowland Fest! Az idei év egy különleges mérföldkő, hiszen ez lesz az ötödik alkalom, hogy megrendezésre kerül a fesztivál.  A hír igaz, új helyszínre költözik a 2024-es Lowland Fest. Idén megyünk nyaralni Mártélyra, ami Hódmezővásárhelytől mindössze pár km-re található.
A régi Tiszapart Camping ad otthont a 4 napos őrületnek, ami a festői Tisza holtág és tájvédelmi körzet mellett helyezkedik el.
A kemping infrastruktúrája jól felszerelt (biztonságos parkoló a fesztivál területén kívül, számos zuhanyzó és angol wc, körbekerített terület, rengeteg épület), és bőségesen elegendő hely lesz sátrazásra és a koncertek lebonyolítására. Idén is 2 színpad lesz, a tavalyi elrendezéshez hasonlóan az egyik egy hatalmas sátorban lesz a kocsmával együtt, a másik egy szabadtéri nagyszínpad.
A fesztivál területétől séta távolságra található minden, az új helyszín ezzel is kényelmesebbé teszi a fesztiválozás élményét. A faluban pár száz méterre található bolt, buszmegálló, vasútállomás, valamint számos vendéglátó egység és szálláslehetőség a faluban és a parton egyaránt.
Közlekedés szempontjából is előnyösebb az új helyszín. Az autóval és motorral érkezők nagy örömére tükörsima aszfaltozott út vezet a faluba. Ezen felül kerékpárúton is megközelíthető a fesztivál Hódmezővásárhely és Mindszent irányából.
Mártély legnagyobb előnye a szabadstrand a Tisza holtágnál, valamint egy rövidebb és hosszabb tanösvény, ami gyönyörű túra lehetőséget rejt magában. A festői vízpart és tájvédelmi körzet akár horgászatra is alkalmas.

Az idei programot úgy állítottuk össze, hogy méltó módon emlékezzen meg a korábbi évekről, valamint sok újdonságot is hozzunk közönségünknek. Így nem meglepő, hogy több név is ismerősen csenghet: több zenekar is a kezdetek óta velünk van és minden évben visszatértek, nélkülük nem lenne ugyanaz a Lowland élmény. Emellett néhány külfüldi előadót is visszahívtunk, akik elvarázsoltak minket korábban. Azonban idén 16 előadó első alkalommal lép fel a Lowland Fest színpadán, köztük sok olyan névvel, akik először lépnek fel Magyarországon!

A napi bontás is elérhető:

06.26 – Szerda

Jungle Rot
Alien Fucker
Guineapig
Akela
Beneath the Void
Türböwitch
Stellvris
Vesztegzár
Killersick – NEXT METAL GENERATIONS tehetségkutató győztes

06.27 – Csütörtök

Vágtázó Halottkémek
Chainsword
Atrox Trauma
Ultimátum
Exodikon
Enema Shower
Vephar
Malediction
Cryptic Remains

06.28 – Péntek

Nanowar of Steel
Sear Bliss
Archaic
Agregator
Grymheart
Christian Epidemic
VxPxOxAxAxWxAxMxC
Clitgore
Top Sekret

06.29 – Szombat

Crypta
Fleshcrawl
Fulci
Serrabulho
Tulsadoom
Monastery
Paediatrician
Nest of Plagues
Needless