A hagyományőrző népi rockot játszó Palmetta új frontembert mutatott be, ezentúl a Seregély Csilla énekesnő helyébe lépő Koncz Petrát láthatjuk, hallhatjuk a zenekar élén. A főállásban angol nyelvtanárnő és többszörös csocsó (!) világbajnok zenei/karénekesi karrierje általános iskolától főiskoláig húzódott, vegyeskarokban 2006-ig énekelt nemzetközi fesztiválokra járva. Hosszú kihagyás után 2019-ben döntött úgy, hogy kipróbálja magát zenekar élén is, így újra kezdett énekelni, és október ötödikétől hivatalosan is a Palmetta tagságát erősíti. Petra hangját már meg is hallgathatjuk stúdiófelvételen, hiszen a mai napon megjelent a zenekar “Kikalapált dalok” című Kalapács tribute albumra készített feldolgozása a “Legendák könyve” című dalhoz.

Palmetta: Legendák könyve (Kalapács feldolgozás)
Augusztusban a zenekar ezt írta Facebook oldalán:
“Sajnálattal vettük tudomásul, hogy énekesnőnk, Seregély Csilla hirtelen fellépő egészségügyi problémái miatt nem tudja tovább vállalni a zenekari szereplést! Ezúton is szeretnénk neki mihamarabbi felépülést és minden jót kívánni a továbbiakban!”

Petrát egy próbateremben készült videóban mutatták be első ízben:

www.facebook.com/watch/?v=1033343280439384

A csapat korábban még lelkesen készült a tavaszi Rock On! Tour-a őszi koncertjeire, ám a járványügyi óvintézkedések miatt ezeket lemondani kényszerültek. A lemondással kapcsolatban ezt a közleményt adták ki a turné szervezői: 

“ELMARADNAK AZ ŐSZI DÁTUMOK!

Sajnos a járványügyi óvintézkedések és a kialakult helyzet miatt kénytelenek vagyunk lemondani az őszi koncerteket!
Kivitelezhetetlennek érezzük mindenféle szempontból, hogy ennyi zenekar ebben a helyzetben megfelelő körülmények között tudná szórakoztatni a koncertre látogatókat.

Amennyiben nem egy fesztivál turnéról lenne szó, hanem bármelyik fellépő önálló koncertjeiről, természetesen más lenne a helyzet, de így jobbnak láttuk a Közönség és minden résztvevő érdekében ezt a döntést meghozni! A Rock1 online felületén vásárolt belépőjegyek visszaváltási igényét kérjük, a jegyet tartalmazó emailre válaszolva jelezzétek feléjük. Öröm az ürömben, hogy a Kalapács a saját turnéja részeként megtartja a szolnoki és az egri bulit is!

Reméljük hamarosan találkozunk és Mindenkinek jó egészségetkívánunk!”