Még szeptember végén jött a hír, hogy a Judas Priest félbeszakítja aktuális turnéját, mert Richie Faulkner gitáros súlyos szívproblémákkal küzd, ami egy Luiseville-i koncerten az utolsó dal közben jelentkezett nála. Mit kiderült a 41 éves gitárosnak az aortája repedt meg koncert közben, ami mellkas bevérzést okozott. Nem kell ecsetelünk, hogy az is csoda, hogy Richie életben van, hát még az, hogy befejezte a Painkiller című záró dalt a a bandával, mielőtt kórházba vitték. Az idén tíz éve a bandában lévő Faulkner-en egy több mint  tíz órás nyitott szívműtétet hajtottak végre. Most azonban ő maga jelentkezett, hogy elmesélje mi történt vele, és hogy van.„Judas-őrültek!
Mindig is hálás voltam a lehetőségekért, amiket kaptam az élettől. Mindig is a legszerencsésebb embernek tartottam magam – hogy a kedvenc zenémet játszhatom, a kedvenc zenekarommal, a kedvenc közönségem előtt szerte a világon. Ma már az is a legnagyobb ajándéknak számít, hogy ezeket a sorokat leírhatom…
Ahogy nézem a Louder Than Life fesztiválon készült felvételeket, látom az arcomon a zavart és a kínt, amit a Painkiller lejátszása közben éreztem, amikor az aortám megrepedt, és elkezdett a vér ömleni a mellkasomba. Az orvosom aorta aneurizmának és teljes aorta disszekciónak nevezte az esetet. Abból, amit a sebészemtől hallottam, az ilyen emberek általában be sem jutnak élve a kórházba.
Engem a közeli Rudd Heart & Lung Centerbe vittek, és azonnal a műtőbe kerültem egy 10 és fél órás sürgősségi nyílt szívműtétre. A mellkasomba öt helyen mechanikus alkatrészeket tettek. Most már szó szerint metálból vagyok! De ez az egész másképp is végződhetett volna. Csak egy órás szettünk volt aznap este a Metallica utánunk következő fellépése miatt, és eszembe jut, hogy ha teljes műsor lett volna, vajon játszottam volna-e a teljes összeomlásig? Ha nem egy ilyen helyzetben történt volna, amikor az ember adrenalinszintje az egekben van, képes lett volna a testem elég ideig kitartani, hogy elérjem a kórházat? Mi lett volna, ha az nem 4 mérföldre van a koncert helyszínétől?
Mindig az őrületbe tudjuk kergetni magunkat ezekkel a dolgokkal, de szerencsére még élek. Az igazság az, hogy amikor azt a felvételt nézem, a mostani ismereteim birtokában egy haldokló embert látok. Könnyekig meghatódtam, hogy mennyi videót, a szeretetetekről és támogatásotokról biztosító üzeneteket kaptam tőletek, valamint a barátaimtól, a családomtól, a fantasztikus zenekaromtól, a stábunktól és a menedzsmenttől – nagyon köszönöm mindenkinek, és bár a felépülés útja még előttem áll, amint újra talpra tudok állni, ti lesztek az elsők, akik megtudjátok.
Még egy utolsó dolog: nem volt rossz a szívem, nem voltak eltömődött artériáim, még csak magas koleszterinszintem sincs, és mégis végem lehetett volna. Ha ki tudjátok vizsgáltatni magatokat, tegyétek meg értem, kérlek!
Richie”