Kovács Attila gitáros (Sear Bliss, ex-Watch My Dying, ex-Varso, ex-Superbutt stb.) egyszemélyes projektje, a The Waiting Ones nem ül a babérokon, még alig száradt meg a festék az első lemez egyedi kézzel gyártott CD tokjain, és már itt a második lemez Semi-Automatic Diaries címmel.

„Amikor október végén megjelent a The Waiting Ones bemutatkozó anyaga, a For Those Who Love To Be On The Road, azt ígértem, hamarosan érkezik a folytatás, valamint, hogy a következő albumok egy-egy korszak lenyomataként némileg – vagy nagyon – eltérő zenét rejtenek majd. Lesz black metalosabb anyag, de akár az elektro / ambient határvidékén is kalandozom, ha úgy adódik. A második, Semi-Automatic Diaries ez utóbbi szellemében egy kísérletezős, minimalista ambient anyag, amely 2008 és 2018 közötti felvételeket tartalmaz, azokat utólag albummá formálva.

Értelemszerűen nagyon más hangulatú és megközelítésű ez a lemez, mint az első volt, de mivel a projekt elsődleges célja nem különböző műfaji kívánalmak teljesítése, hanem a teljes zenei szabadság megvalósítása, azt hiszem, nem szorul különösebb magyarázatra az a tény, hogy a Semi-Automatic Diaries enyhén szólva sem egyenes folytatása az októberben megjelentetett For Those Who Love… albumnak. Viszont akik azt figyelmesen hallgatták, bizonyára könnyen felfedezik majd a kapcsolódási pontokat

A most megjelenő dalok között vannak teljesen improvizatív módon született darabok, de olyanok is, melyek eredetileg a Watch My Dying, a Superbutt, vagy az előző anyag kapcsán már emlegetett, soha ki nem adott Cadmium Slumber projekt számára íródtak. Ennél többet nem is mondanék róla, akinek van kedve meghallgatni, megteheti a The Waiting Ones Bandcamp-oldalán. A Bandcamp-letöltés tartalmazza a lemezhez kapcsolódó bookletet, valamint két bónuszdalt. Ezek közül az egyik a teljes album one track verziója azoknak, akik egyben szeretnék meghallgatni az anyagot, a másik pedig a végleges változatról lemaradt The Glass Cages című akusztikus szerzemény. Ennek érdekessége, hogy eredetileg a Superbutt Music For Animals lemezének idején készült, és annak teljes egészében feldemózott, de soha be nem fejezett utódján jelent volna meg.”

Természetesen ennek az anyagnak is lesz részben újrahasznosított anyagokból készülő fizikai kiadása. Tovább részletek hamarosan a The Waiting Ones kapcsolódó felületein.