Come Home címmel egy klippel kísért új dallal jelentkezett a felvidéki The Butchers zenekar. A csapat a felvidéki Somorján alakult 2011-ben. Hushegyi András és Hushegyi János kezdetben még blues-rock feldolgozásokat játszottak, de hamarosan saját számok írásába kezdtek. 2012-ben csatlakozott hozzájuk Bartha Tamás, ezzel János basszusgitárosból a zenekar másodgitárosa lett. 2013-ban Train To Freedom címmel megjelent első nagylemezük. Ezt követően háromszor is cseréltek dobost, majd 2014-től Laco Šebo lett a megfelelő választás. Ebben az évben jelent meg a zenekar első videóklipje, amely az első albumon szereplő I’m With You című számhoz készült.

2015-ben rögzítették második nagylemezüket, amelyen még Laco Šebo dobolt, de mire az album megjelent, már Richard Szilvássy ült a dobcájg mögött. A The Butchers című album 2015 júliusában jelent meg magánkiadásban, Richard Szilvássy azonban egy külföldi munkalehetőség miatt szeptemberben kiszállt a zenekarból, így az év végéig Méry Dávid (Renton And The Error Jam) dobolt a zenekarban. 2015 decemberétől Andrej Jošt lett az új dobos. Az ezt követő öt évben a The Butchers számtalan bluesfesztiválon megfordult otthon és külföldön egyaránt, többek között Dunaszerdahelyen, Pozsonyban, illetve a szlovéniai Open Smile Jamen és a lengyelországi Suwalki Blueson, de lehetőségük volt fellépni számos magyaroroszági és csehországi rendezvényen is.

2018-ban újabb váltás történt a dobszékben, Andrej helyét a zenekar régi rajongója, Mucha Attila vette át, aki véget vetett a doboskálváriának a zenekarban, emellett újrakeverték első albumukat, a Train To Freedom-ot, ami elérhetővé vált fizikai, de digitális változatban is, szinte valamennyi streaming szolgáltatón keresztül. 2019-ben megkezdődtek az új anyag előkészületei. A blues-rock gyökereken túlmutató Wounds című EP 2020-ban jelent meg, a hozzá kapcsolódó, sokkal inkább klasszikus rockba hajló új EP, a Hope 2021. január 22-től lesz elérhető digitális változatban, a zenekar weboldalán pedig fizikai formában is megvásárolható. Erről az első dal, a Come Home már tesztelhető. A dalhoz egy tehetséges operatőr és fotós, Jakub Horňák készítette a videóklipet, amit a somorjai Városi Művelődési Központ nagyszínpadán forgattak.