Plasztik József címmel múlthéten, vasárnap este a Facebook-oldalán mutatta be a Tankcsapda legújabb dalát, amely egyértelmű odaszólás a médiának. A dalhoz Sidi egy animációs videót is készített, ennek bemutatója tegnap volt. Emellett a banda már az őszi/téli hónapokra is készül, a már biztos koncerthelyszínek a friss klip után:

“Mit olvasol? Mit nézel? Kinek hiszel? Valósággá vált, hogy valótlanságot közölhet bárki konkrét tényként rólad. Görgeted a hazugságot, a gyűlöletet, a rosszindulatot. Kommentelsz, de mire? Posztolsz, de miről? Véleményt alkotsz, de azt sem tudod, mi van mögötte. Csúsztatások, álhírek, a média meg irányít, használ és kihasznál, szaporodnak a gátlástalan tartalomgyártók. Te meg észre sem veszed, de ettől egyre keserűbb leszel. Hazudhat bárkiről bárki bármit, tényleg elhiszel bármit?

Az ‘újságírók’ (vannak kivételek), a ‘véleményhuszárok’ (vannak kivételek), az arctalan senkik következmények nélküli ámokfutása és az emberek egymás közötti kíméletlen kommunikációja ihlette ezt a dalt. Ma már minden tett vagy vélemény gyűlöletet, irigységet szül, egyből rád fröcsögik a politikát. Ha véded magad és ‘visszaütsz’, magyarázkodsz. Hová vezet ez?! Az életünket senki nem irányíthatja, mi magunk alakítjuk azt. Gondolkozz Te is! Gondolkozzon Min-den-ki!”




A május végén bemutatott Szüless meg újra dalhoz Tokay Péter készített videoklipet, amelyben feltűnik a háromszoros Grand Slam-tornagyőztes teniszező Babos Tímea, a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó Kiss Gergely, a tetovált séfként ismert Serényi Zsolt, illetve Nagy Zsolt színész is. A zenekarhoz hasonlóan ők is mind újrakezdik az életet.