72 éves korában elhunyt Steve Priest, a brit ős-glam rock, hard rock csapat Sweet basszusgitárosa/énekese, egyik alapítótagja. Steve Priest, az 1968 és 1982 közötti első korszakban végig, megszakítás nélkül a csapat tagja volt. A zenész 72 éves volt, és az utóbbi időszakban nem örvendett túl jó egészségi állapotnak, ugyanakkor végig aktív maradt. Az 1997-ben elhunyt Brian Connolly énekes és a 2002-ben elhunyt Mick Tucker dobos után ő a harmadik ember, aki távozott közülük a zenekar eredeti négyeséből, amelyből immáron csak Andy Scott gitáros van életben.

Mint ahogy a Hard Rock Magazin is megemlíti, A ’70-es évek egyik legsikeresebb glam rock csapata, a Sweet mindig is híres volt négyszólamú vokáljáról, mellyel olyan – igen sokak által feldolgozott – örökzöldeket alkottak, mint a The Ballroom Blitz, a Fox On The Run, az Action, a Hellraiser vagy a Love is Like Oxygen. Amikor Brian Connolly 1978 végén távozott a zenekarból, trióként folytatták, és Steve Priest vette át a szólóénekesi szerepkört. Még három lemezt kiadtak így, mielőtt 1981-ben feloszlottak, és a basszusgitáros visszaköltözött Amerikába.

A Sweetnek bizonyosan nem tett jót, hogy a tagok a ’80-as évek közepétől kezdve különböző verziókban mozgó haknicsapatok élén hordták szét az örökséget (2008 óta maga Priest is működtetett egy Steve Priest’s Sweet nevű mutációt), de az alapfelállás és az első korszak óriási hatást gyakorolt a későbbi generációkra a Mötley Crüe-től a Quiet Rioton át egészen a Guns N’ Rosesig.

Priestet felesége, három lánya és három unokája gyászolja.

Nyugodjék békében!