Még 2014-ben, október 23-26 között, a texasi Austinban rendezték meg a Housecore Horror Film And Music Festivalt, melynek egyik főszervezője az egykori Pantera frontember, Philip Anselmo volt. A Corey Mitchell krimi-író és Anselmo jóvoltából létrejött fesztivál 2014-es különlegessége az volt, hogy Anselmo fellépett egykori projektjével, a Superjoint Ritual-lal. A bulit nem teljesen a régi felállások valamelyike nyomta le, mivel a banda jogi okokból csak Superjoint néven léphetett fel.

Szintén ezen a néven, Anselmo saját New Orleans-i stúdiójában, a Nodferatu’s Lair-ben rögzítette harmadik nagylemezét a Phil Anselmo énekes,  Jimmy Bower (Eyehategod, Crowbar, Down) és Kevin Bond (Christ Inversion) gitárosok, José Manuel Gonzalez (Warbeast, The Illegals) dobos és Stephen Taylor (The Illegals, Woven Hand, 16 Horse Power) felállású csapat. A lemez producere Anselmo mellett Stephen Berrigan volt. A Caught Up In The Gears Of Application című új Superjoint lemez 2016. november 11-én jelent meg.

Akkor talán még kevesen gondolták, hogy a Superjoint története nagyjából ezzel be is fejeződött. Azt ugyan már 2019-ben is pedzegette Anselmo a Metal Undergroundnak, hogy már “nem igazán van kedve a Superjointot csinálni”, de ezt most a Down dobosa és az Eyehategod gitárosa, Jimmy Bower a Rock Talknak adott friss interjújában is alátámasztotta, a Superjointnak gyakorlatilag vége.

„A Superjointnak vége, haver… Nem csináljuk tovább. 2014-ben újra összefújt minket a szél, elkészítettünk egy új lemezt majd turnéztunk néhány évet. És ennyi. Philip Anselmo énekes és Stephen Taylor basszusgitáros az Illegalsra koncentrál, én pedig az Eyehategoddal foglalkozom.”