Wasting Space címmel május 18-án jelenik meg a Sungazers nevű poszt-progresszív, zenei-összművészeti projekt második albuma, az első előzetes dal, a videoklippel kísért What Matters már bemutatásra került. A május 18-án érkező 12 számos nagylemez még további 3 videoklipet és 3 szöveges videót tartogat, melyek közül még egy az album megjelenése előtt napvilágot lát.

A Sungazers projektet Géczi Gergő (Naked Szesz, Pixel Cranes) alapította Szegeden, még 2014-ben. 2016 februárjában jelent meg a debütáló nagylemez, az Eye Can’t Act, majd 2017 szeptemberében jött a Narrow Lungs című kislemez, amely egy 9 fejezetes novellát az Objects-et dolgozta fel. A megjelenést követően egy élő csapat is alakult Pohl Judit énekesnővel, Fazekas Máté basszusgitárossal és Tokár Zoltán dobossal.

A szegedi premier koncertet követően hazai turnéra indultak. Főbb állomásaik közé tartozott a debreceni BanZaj rendezvénysorozat, az első Abaliget Prog Camp illetve egy szegedi prog-rock est, amit a Dreamgrave zenekarral közösen rendeztek meg. 2019 szeptemberében jelent meg az első magyar nyelvű anyag, a Nosztalgiaország kislemez. Gergő jelenleg Németországban, Münchenben tevékenykedik, itt öltött végleges formát a második nagylemez, a Wasting Space.