Mentes Norbert & Renato Pavesi duója év elején a SuperSize Stúdióban rögzített akusztikus előadás-sorozatként kezdte bemutatni dalait, a “Múzsa / Musa” és az “Újjászületés / Renascentia” dalokat a Császár Tamás filmrendező irányítása alatt, Fogarasy Mariann topmodell vendégszereplésével készült “Terra” videoklipje követte. Most ismét egy stúdióban rögzített előadás videóját nézhetjük meg, a “Tavasz / Primavera” a pénteken érkező lemezen egy különleges remix verzióban is hallható lesz, mint bónusz nóta. 

Mentes Norber & Renato Pavesi: Tavasz / Primavera
Mentes Norbert:
“Az egyik első tétel, amit összeraktunk, a Tavasz / Primavera volt! Együtt szilvesztereztünk, és amikor megérkezdtünk a hotelbe, a recepcios lány azt mondta, van egy jó híre: egy ifjú pár visszamondta a szobáját és azt megkaphatjuk, ha megfelel. Amikor kerestük a szobát, a szállodai folyosón a térképen néztük, hogy hol van, és az volt kiírva, hogy „romantik lakosztály” 😉 Ez annyira inspirált minket, hogy ezt a számot össze is raktuk még szilveszter éjjel.”

Újjászületés / Renascentia” címmel jelenik meg augusztus 14-én az EDGE Records gondozásában Mentes Norbert (Moby Dick, Hungarica) és a félig olasz származású gitáros, Renato Pavesi bemutatkozó lemeze, amely a két zenész stílusokon átívelő  zenei utazása, a rock és a flamenco fúziója. A lemezt az alábbi linken lehet előrendelni

Mentes Norbert a közös projektről:
„Renkoval még a 2000-es évek közepén találkoztunk először személyesen, és hamarosan kiderült, hogy az egyik legnagyobb Moby Dick rajongó.  Kevesen tudják, hogy a 2005-ös „Se nap se hold” Moby Dick lemeze meg is hívtam, hogy gitározzon egy tételben, és a 2011-ben megjelent „A holnapok ravatalán”  lemezre pedig az intrót és az outrót is Renato játszotta fel. Amikor Renato átküldte a felveteleket, nagyon megtetszett a szokatlan hangzásvilág. Megmutattam a többieknek is, majd végül rákerült a lemezre. Azóta többször összejöttük, pl. a mostani szilvesztert is együtt töltöttük, ahol végig gitároztuk az éjszakát. Így indult el ez az örömzenéles, most meg megjelenik egy közös lemezünk.”

Mentes Norbert egyik alapító tagja az 1981-ben alakult és máig aktív Moby Dick-nek; a népszerű hazai thrash metal zenekar hamarosan ünnepli 40 éves fennállását. Norbert több projekttel ért el sikereket, mint például a Lengyelországban is népszerű Hungarica zenekarral, és több, mint 30 lemezen élvezhetjük egyedi gitárjátékát. Renato Pavesi nemzetközileg elismert gitárművész, a Big Brother reality show után  után Londonban szerzett diplomát és bejárta Nyugat-Európát, zenélt Sevillában, Londonban, Berlinben és Milánóban is. Több alkalommal meghívták Koreába, Japánba, illetve Irakban is koncertezett.  Az egyik legkiemelkedőbb meghívását Brian May-től, a Queen gitárosától kapta, akinek a londoni Royal Garden Hotelben muzsikált. Eleinte Renato autodidakta módon sajátította el a gitármûvèszetet, majd a londoni Kingston Egyetem Zeneművészeti szakán szerzett diplomát, ahol a híres Eric Clapton is tanult. Renato Budapesten született és nevelkedett, olasz-magyar származású, és talán innen ered zenei sokszínűsége. Mindamellett, hogy a világhírű Juan Martintól és Robert Svärdtól tanult, a magyar folklór is nagy hatással van zenei munkásságára.

A tavaszra tervezett fővárosi koncertjüket ősszel pótolják: szeptember 11-én az A38 Hajón lépnek fel Renátóval.