A frontember Wayne Static 2014 novemberében bekövetkezett halála ellenére egy új album kiadására készül a Static-X. A lemez 2020. május 29-én jön ki, a címe Project Revolution lesz. Az anyag persze a szó szoros értelmében véve nem új, hiszen a trió a Wayne után maradt befejezetlen zenei ötleteket, énektémákat rakta össze friss dalokká Ulrich Wild producer segítségével. A végeredmény tizenkét-tizenöt dalból áll majd. Ugyan számos neves kolléga jelezte, hogy szívesen hozzátenne valamit a befejezetlen dalokhoz. eredetileg több vendégénekesről volt szó, valamint a Wisconsin Death Trip albumos felállásról (Tony Campos basszer, Koichi Fukuda gitáros és Ken Jay dobos), de a csapat egyik producere felfedezett néhány ki nem adott, illetve befejezetlenül maradt Static-X dalt, amelyekről átmenthető volt a néhai Wayne Static éneksávja. Így az új album lényegében összes dalában Wayne Static hangja viszi majd a prímet.

Korábban olyan terv is volt, hogy csak a Ministry frontembere, Al Jourgensen kap majd szerepet az anyagon. A korábban szintén beharangozott David Draiman (Disturbed), Ivan Moody (Five Finger Death Punch), Dez Fafara (Coal Chamber, DevilDriver), Edsel Dope (Dope) és Burton C. Bell (Fear Factory) kimarad. A lemezen szereplő Hollow című új dal előzetesét már közzé is tették.

https://youtu.be/elThuqP1Ynk

A lemez kiadása után pedig egy globális turnéra is indulnak majd az eredeti felállás tagjai, azaz Tony Campos basszer, Koichi Fukuda gitáros és Ken Jay dobos, illetve egy eddig hivatalosan meg nem nevezett frontember a 2014-ben elhunyt névadó énekes, Wayne Static helyén. A korábban bemutatott promóciós anyagok alapján a legtöbben Edsel Dope-ot, a Dope frontemberét sejtik a maszk mögött. Ezt most egy dán metal fanzine, a Metal A Day munkatársai is alátámasszák, ugyanis a Xer0 ‘művésznevet’ viselő és maszk mögé bújtatott frontemberről felkerült egy fotó, a fanzine szerkesztői pedig kiszúrták rajta az énekes nyaktetkóját és ha más nem hord ilyen tetoválást a nyakán, akkor valóban Edsel Dope énekel a Static-X élén.

Maga az amerikai turné Memorial Tribute To Wayne Static alcímmel fut, és a DevilDriver játszik rajta társult headlinerként, a koncerteket pedig – pikáns módon – a Dope nyitja majd. Európába ősszel érkeznek majd Wednesday 13, a Soil és szintén a Dope társaságában, a hozzánk legközelebbi koncert Münchenben lesz október 13-án.

2014. november elsején, 48 éves korában elhunyt az indusztrial/nu metal vonalon jól ismert amerikai Static-X frontembere, Wayne Static. A halál okával kapcsolatban drogtúladagolásról kezdtek el pletykálni, azonban a zenész sajtósa egy közleményben mindezt cáfolja. Wayne Static november 4-én ünnepelte volna a 49. születésnapját. A közlemény szerint az énekest az ágyában érte a halál, álmában hunyt el. A feleségével, Tera Wray-jel péntek éjszaka úgy bújtak ágyba, hogy másnap korán kelnek, mert készülniük kell az őszi/téli turnéra, amely november 6-án startolt volna az iowai Waterloo-ban, a Powerman 5000 és a Drowning Pool társaságában.

Wayne Static Wayne Richard Wells néven született a michigani Muskegonban 1965-ben. Az industrial metal zenekar 1994-ben alakult, de az első lemezük, a Wisconsin Death Trip csak 1999-ben jelent meg. Ez viszont azonnal platinalemez lett az Egyesült Államokban. A Static X 1999 és 2009 között hat nagylemezt és egy válogatás-albumot adott ki. Személyi feszültségek miatt a banda a 2009-es Cult Of Static után szétesett, Wayne pedig szólókarrierbe kezdett, és 2011-ben egy önálló albumot is kihozott Pighammer néven. 2012-ben Wayne egy új felállással felélesztette a zenekart, de az októberi turné félbemaradt, mert az énekesnek orvosi kezelésre volt szüksége. Ráadásul korábbi társai, legfőképp a csapat egykori bőgőse, Tony Campos (Soulfly, Prong) kifogásolták a zenekari név továbbvitelét, így 2013-ban ismét feloszlott a zenekar. Így aztán Wayne Static maradt a saját csapatnál. Bekövetkezett halála előtt is egy amerikai turnéra készülődött, amely november 6-án startolt volna az iowai Waterloo-ban, a Powerman 5000 és a Drowning Pool társaságában.

https://youtu.be/47nAiz5-CPc