Még 2018 januárjában számoltunk be arról, hogy a Sodom-vezér, Tom Angelripper kitette a zenekarból Bernemann gitárost (Bernd “Bernemann” Kost) és Makka (Markus “Makka” Freiwald) dobost. Angelripper döntése azért is tűnt furcsának, mert Makka csaknem nyolc éven át volt a banda tagja, Bernemann pedig több mint 20 éven át szolgálta a Sodomot. Az alapító Angelripper nem sokat teketóriázhatott az új tagok verbuválását illetően, ugyanis a bandának jelenése volt április 7-én az ausztriai Full Metal Mountain fesztiválon.

Az új felállás tehát gyorsan kialakult, ráadásul négytagú lett a csapat és visszatért a Sodomban 1987 és 1989 között játszó Frank Blackfire Gosdzik (ex-Kreator, Assassin), a másik gitáros Yorck Segatz (Beyondition), a dobos pedig Stefan „Husky” Hüskens (Asphyx, Desaster) lett.  Úgy tűnik, hogy  mindössze két év és három EP után kiszállt a Sodomból a dobos Husky, erről a csapat Facebook oldalán egy poszt jelent meg. Utódját már be is jelentették, így egyetlen meghirdetett Sodom koncert sem marad el. Az új Sodom dobos a 31 éves Toni Merkel, aki Blackfire gitáros régi ismerőse, a 2015-ben Back On Fire címmel kiadott Frank Blackfire lemezen is ő dobolt.

Frank Blackfire neve ismerősen csenghet a Sodom híveknek, hiszen játszott ő már korábban a zenekarban, mégpedig a Persecution Mania és az Agent Orange soralbumok és a Mortal Way Of Life koncertlemez idején. Az új felállás első kiadványa, a 3 tételes Partisan EP volt, ez 2018. november 23-án látott napvilágot.

Out Of The Frontline címmel pedig megérkezett a folytatás. Az 5 dalt tartalmazó EP november 22-én jelent meg. A tavaly óta 4-tagú banda új stúdiólemeze majd 2020-ban jelenik meg, Genesis 19 címmel pedig az EP-n már lesz egy előzetes szám a lemezről, valamint két olyan új dal is, amelyek csak ezen az EP-n lesznek hallhatók. Utóbbiak közül az egyik, a szöveges videóval kísért Down On Your Knees