Stone Sour, Alice in Chains és Black Stone Cherry rajongóknak ígérkezik igazi csemegének a modern/groove metalos Slowmesh második nagylemezének frissen érkezett első hírnöke. A klipes “Isolate” egyben a címadó dala is a december 15-én megjelenő friss korongnak, mely első ízben a HammerWorld Magazin december-januári dupla számának mellékleteként jut el az olvasókhoz, zenerajongókhoz országszerte, és természetesen egyidejűleg az online felületeken is elérhető lesz. 

Slowmesh: Isolate (Official Music Video)

Az “Isolate” az előző album által lefektetett zenei alapokon halad tovább. A fő csapásvonal továbbra is a stoner-rock alapú dögös rock and roll muzsika. A zenei palettát ezúttal azonban olyan dalok is színesítik, amelyek a dark-country, a punk rock, a grunge világát idézik és helyenként sötétebb hangulat is felfedezhető az albumon.

Szabó Dávid énekes a klipes dalról: “A lemezen több olyan dal is van, aminek aktualitása kissé megváltozott azóta, hogy megírtuk. Az ‘Isolate’ című dalunkat például az a jelenség ihlette, hogy az utca embere a fülét bedugva, egy elektronikai kütyü képernyőjét bámulva igyekszik minél hamarabb eljutni A-ból B-be, elszigeteli magát a külvilágtól és nem is igazán érdekli a valódi világunk. Az év elején kaptunk a nyakunkba egy világjárványt, és azóta az izoláció nem hogy probléma, hanem inkább egy megoldás lehet a felmerülő bajra.”

A lemezen több vendégművész is közreműködik. Farkas Sarolta (Buttercup) a “Ladyguest” című dalban énekel, Kálló Péter (ex-Slowmesh, jelenleg ÁkosRúzsa Magdi) a “Liquid Love”-ban gitározik, valamint több dalban is szerepel Tari Szabolcs (Miserium), aki az egész album zenei produceri munkálatait is ellátta. Ő billentyűzik az “Out Of Reach”-ben, de neki köszönhető a “Sunflower” végén a lemezt lezáró, remekbe szabott klasszikus gitár outro is.

“2020 alaposan megleckéztetett minket. Szinte az összes fellépésünk elmaradt – köztük egy orosz és egy japán fesztivál – de mivel a lemezanyag már az év elején összeállt, és amúgy is tervben volt a stúdiózás, minden felszabaduló időnket és energiánkat a felvételekbe fektettük. Az első lemez ösztönösségéhez képest ezúttal egy kifejezetten érett, érlelt anyag állt össze.” – tette hozzá Süle Tamás gitáros-dalszerző.

SLOWMESH – ISOLATE
2020.12.15. – Nail Records ‎(HMR Music Kft.)
01. Add To Cart (0:57)
02. Sold Out (2:33)
03. Isolate (3:42)
04. Little Rock Nine (3:25)
05. Ladyguest (3:54)
06. Out Of Reach (2:56)
07. Liquid Love (2020 edition) (3:32)
08. Just A Guy (3:47)
09. Up To You (2:52)
10. Together Alone (3:46)
11. Sunflower (6:16)