A Nikki Sixx (Mötley Crüe), DJ Ashba (ex-Guns N’Roses gitáros), valamint James Michael énekes/producer alkotta Sixx:A.M. 2016-ban dupla kiadvánnyal örvendeztette meg a rajongóit. Április 29-én Prayers For The Damned Vol. 1 címmel jelent meg a banda negyedik nagylemeze, majd az ötödik album Prayers For The Damned Vol. 2. címmel november 18-án jött ki. Azóta csend honolt a bandáról.

Egészen tavaly szeptemberig, akkor Talk To Me címmel jelentkeztek egy zsír új dallal. Azt nem tudni, hogy a nóta esetleg egy szóban forgó új Sixx:A.M. lemez felvezetője, mindenesetre egy korábbi podcast interjúban Nikki Sixx a következőképpen válaszolt arra a kérdésre, hogy lesz-e új lemeze a csapatnak:

Apránként adunk ki különböző dolgokat, de nem szerepel turné vagy bármi más a terveink között. Nem dolgozunk albumon, csupán különálló dalokat írunk. Rengeteg zene készül abba a musicalbe, amin jelenleg is munkálkodunk, 99 százalékban Sixx: A.M. zenére épül a musical, ugyanis a szövegek e köré a téma köré íródtak. Valószínűleg négy vagy öt új dal lesz hallható benne.”

A szóban forgó Talk To Me nótához most egy klip is készült.