A Nikki Sixx (ex-Mötley Crüe), DJ Ashba (ex-Guns N’Roses gitáros), valamint James Michael énekes/producer alkotta Sixx: A.M. tavaly dupla kiadvánnyal örvendeztette meg a rajongóit. 2016. április 29-én Prayers For The Damned Vol. 1 címmel jelent meg a banda negyedik nagylemeze, ezt pedig Prayers For The Damned Vol. 2. november 18-án követte az ötödik album is. Idén aztán kicsit leállt a dolog, ugyanis áprilisban komoly, kétórás csípőműtéten esett át Nikki Sixx, aki azóta is otthon lábadozik. A rajongók persze a közösségi oldalakon megrohamozzák a muzsikust, aki most egy összefoglaló közleményt írt a facebookra.

„Az elmúlt 40 évben különféle zenekarokban játszottam és turnéztam a világ körül, jelenleg azonban nincsenek turnéterveim, hacsak nem bírok magammal, vagy valaki-valami inspiráló dologgal nem találkozom. Mióta itthon vagyok, éjjel-nappal zenét írok, felvételeket készítek másokkal, ének-, basszusgitár- és gitárleckéket veszek, és a fényképezésre koncentrálok. A pénz sosem volt számomra hajtóerő, ahogy most sem, szóval lesz, ami lesz. Szóval szerintem nem hivatalosan nyugdíjaztam magam, vagy köddé váltam. Jó érzés, hogy száz százalékban a feleségemnek és a gyerekeimnek szentelhetem magam. Igen, visszavonultam… haha!”

Aggódnunk azonban nem kell, számíthatunk új Sixx:A.M.-kiadványokra, de Sixx Sense rádióműsorát is folytatja, valamint tévéműsor, két könyv és a Netflixszel közösen készített ’The Dirt’ és ’The Heroin Diaries’ vizuális változatának a véglegesítése is folyamatban van.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a Sixx: A.M. a kanadai Bleeker Ridge zenekar dobosát, Dustin Steinkét vette be állandó tagnak a bandába. Steinke 2015 februárjában, egy tokiói koncerten mutatkozott be a banda színeiben, a Vamps együttes által szervezett Vampark Fesztiválon. Ezt követően a csapat áprilisi, észak-amerikai turnéján is ő dobolt. Így aztán állandó tagként is részt vesz a koncerteken és a stúdió-munkákban.