Repulsion For Humanity címmel augusztus 10-én egy új albummal jelentkezik az ex-Slipknot dobos Joey Jordison és a Dragonforce basszer Frederic Leclercq (itt gitáros) bandája, az extrém metalos Sinsaenum. A projekt felállását – Leclercq és Joey Jordison (Vimic, ex-Slipknot) mellett Csihar Attila (Mayhem), Sean Zatorsky (Dååth), Seth Heimoth és Stephane Buriez alkotja – mindannyian saját műfajuk pionír zenészei. Az új albumot 2018 hosszú, fagyos telén rögzítették, Francis Caste producer / hangmérnök társaságában. Az új album második előzetes dala a szöveges videóval kísért Sacred Martyr, amelyben a vendég Lauren Hart énekesnő a Once Humanből.

További jó, hír, hogy a második nagylemez turnéjával ősszel eljönnek Budapestre is. A koncert október 10-én lesz a Dürer Kertben. A a Final Resorve dalhoz forgatott klipet, amelyben azonban Csihar Attilát hiába is keressük. Ennek okáról Frédéric Leclercq beszélt.

“Attila továbbra is a zenekar tagja, az albumon is hallható a vokálokban, néhány szöveget pedig ő írt, de ezúttal egyéb elfoglaltságai miatt nem igazán tudott részt venni a lemez munkálataiban és a turnén sem lesz ott. Ez azonban nem jelenti azt, hogy már ne tartozna közénk: a stúdiózás során is folyamatosan egyeztettünk vele, és mindenre az áldását adta.”

Attila is elmondta, hogy a többi zenekarával kapcsolatos elfoglaltságai miatt ezúttal kimaradt a Sinsaenum dolgaiból, de ez csupán átmeneti állapot és láthatjuk még a csapat soraiban. Azonban nagyon úgy tűnik, hogy október 10-én nélküle érkezik a Dürerbe a Sinsaenum.

A koncert Facebook oldala

A Dragonforce basszerosa, Frédéric Leclercq nagy death metal rajongónak vallja magát, így a Sinsaenum alapötlete már 1998-ban formálódott. A basszer demózgatott is serényen, a felvételeket pedig elküldte Joey Jordison-nak. Az ex-Slipknot ütős, annyira ráharapott a dalokra, hogy SMS-ben azonnal felajánlotta együttműködését. Jordison és Leclercq következő lépése a megfelelő énekes felkeresése volt, ami nem is bizonyult nehéz feladatnak, mivel egy “túlvilági” hangú, széles skálával rendelkező vokalistára volt szükségük. Így természetesen Csihar Attilára (Mayhem, Tormentor stb.) esett a választásuk, aki mindkettejük jóbarátja.

Mellette egy “death metalosabb” énekest, az egykori Daath / Chimaira vokalistát, Sean Zatorsky-t is felkérték, hogy tökéletes balanszba hozzák a vokál-témákat. Frédéric mellettük honfitársát, az “eklektikus extrémistát”, a Seth együttesből ismert Heimoth-ot is felkérte, hogy teljes legyen a banda, és felvehessék első nagylemezüket. A híres svéd Fascination Street Stúdióban így született meg az ‘Echoes Of The Tortured’ album, amit nem más, mint Jens Bogren (Opeth, Kreator, Devin Townsend) producelt. A 2016. július 29-én megjelent lemez továbbra is nagy sikereket arat világszerte, a kritikusok a modernkori death metal műfaj egyik újabb alapköveként tartják számon ezt a korongot.

A banda 2016-os debütálását követően, 2017-ben újabb fejezethez érkezett; november 10-én az earMUSIC ugyanis kiadta a csapat vadonatúj, Ashes című EP-jét, ami több mint 30 percnyi zenét tartalmaz – köztük három új, exkluzív dallal.

Sinsaenum – Repulsion For Humanity
(Augusztus 10 – EarMusic)

01. Repulsion For Humanity
02. Final Resolve
03. Sworn To Hell
04. I Stand Alone
05. Rise Of The Lightbearer
06. Manifestation Of Ignorance
07. Sacred Martyr feat. Lauren Hart
08. My Swan Song
09. Nuit Noire
10. Insects
11. Forsaken