2020-ban a svájci hard rocker Shakra is megrázza magát, ugyanis új albummal jelentkeznek, ráadásul ezzel (is) kívánják ünnepelni 25 éves jubileumukat. A Mad World album február 28-án jelenik meg, az AFM Records jóvoltából, mint a 2017-es Snakes & Ladders nagylemez folytatása. Az új korongon is az a Mark Fox énekel, aki néhány év után, 2014-ben tért vissza a csapat élére. Az énekes öt év kihagyás után, 2014-ben csatlakozott újra a bandához. Mark Fox még a 2009-es Everest album megjelenése után távozott a zenekarból, helyére az indiai születésű John Prakesh lépett, vele két lemez is készült, a 2011-es Back On Track, valamint a 2013-as Powerplay. A banda gitárosa, Thom Blunier a következő gondolatokat fűzte a zenekar 25 éves jubileumához:

Hihetetlenül hálás és büszke vagyok, hogy ez a zenekar még 25 év rock and roll után is működik. Azok, akik ismerik egy banda életben tartásának nehézségeit, tudják, milyen kivételes dolog is ez. Mi azonban készen állunk a következő 25 évre!

A Shakra története során komoly hullámvölgyeket élt meg, de mindig kitartóan harcolt, jobbnál jobb lemezeket tettek le az asztalra és megannyi európai koncertet tudhatnak maguk mögött. Ennek eredménye többek közt az is, hogy Németországban és Svájcban rendszeres szereplői a zenei toplistáknak.