Még délelőtt számoltunk be arról, hogy a legendás Scorpions a jövő évben esedékes 50. évfordulója alkalmából világkörüli turnét bonyolít le, és egy speciális stúdiólemezt is készít. A lemezre azon dalok újra-rögzített változatai kerülnek fel, melyek a klasszikus Blackout és Love At First Sting lemezek idejében íródtak. A délelőtti hírek óta napvilágra került az is, hogy a korong címe Return To Forever lesz és egyelőre úgy látszik, hogy február 23-án jön majd ki. Lentebb van már dallista és lemezborító (képünkön) is. Az is nyilvánosságra került, hogy a jubileumi turné május 8-án, a csehországi Pardubicében indul majd.

Íme az eddig bejelentett 2015-ös és 2016-os turné-dátumok; egyelőre csak az európai állomások, de a lista hamarosan frissül:

2015. május
8 – Pardubice, Csehország – ČEZ Aréna
9 – Lodz, Lengyelország – Atlas Arena    

2015. június
20 – Clisson, Franciaország – Hellfest
21 – Dessel, Belgium – Graspop    

2015. július
18 – Sion, Svájc – Plaine de Tourbillon     
19 – Saint-Julien-en-Genevois, Franciaország – Guitare En Scene
25 – Maidstone, Nagy-Britannia – Mote Park (Ramblin’ Man Fair)

2015. augusztus
15 – Eckernförde, Németország – Rock am Strand     
21 – Coburg, Németország – Schlossplatz     

2015. november
28 – Zürich, Svájc – Hallenstadion     

2016. március
14 – Stuttgart, Németország – Schleyer-Halle
16 – München, Németország – Olympiahalle
18 – Dortmund, Németország – Westfalenhalle
19 – Mannheim, Németország – SAP Arena
21 – Hamburg, Németország – O2 World
23 – Berlin, Németország – O2 World
24 – Lipcse, Németország – Arena 
26 – Frankfurt, Németország – Festhalle

A turnén a banda amerikai dobosa, James Kottak ül a dobcucc mögött, aki áprilisban egy hónapot ült egy dubaji börtönben. A Scorpions 2014. április 5-én egy speciális koncertet adott a Forma 1 idei Bahreini Nagydíján, ami a verseny 10. évfordulóját fémjelezte a Perzsa-öbölbeli szigetországban. A koncertet megelőzően Kottak-ot letartóztatták, mivel “ittas állapotban inzultálta az iszlám vallást”. Őt ekkor az ex-Helloween / Firewind / Metallium ütős Mark Crosshelyettesítette. Kottak június elején vonult rehabilitációs központba, mivel saját elmondása szerint, kezelés jól sikerült, így Kottak csatlakozott a Scorpions felállásához (az elmúlt nyolc hónapban egy svéd dobos, Johan Franzon helyettesítette őt).

Emellett 2015 február 12-én kerül a német mozikba az a korábban már beharangozott dokumentumfilm, amely a zenekar búcsúturnénak tervezett, 2010-től 2012-ig tartó világkörüli túrájáról készített Katja von Garnier rendezőnő. A korábban Big City Nights munkacímen futó 90 perces film végül a Forever And A Day címet kapta és DVD-n is megjelenik 2015 folyamán.

Ami pedig a februárban érkező Return To Forever lemezt illeti, a  hagyományos CD-re 12 nóta kerül fel, a limitált verzióra pedig plusz 4 dal, továbbá lesz limitált dupla LP, de még gyűjtőknek szánt speciális 50. Születésnapi Box is, 16 dallal, valamint dupla CD-s audiobookkal, amelyben minden dalnál elmondják, hogy mit is kell tudni róla. A Boxban lesz még póló, képeslap, EP, USB-kulcstartó és backstage pass is.

A zenekar klasszikus 1979-es Lovedrive lemezéről ITT olvashattok.

Scorpions – Return To Forever:

01. Going Out With A Bang
02. We Built This House
03. Rock My Car
04. House Of Cards
05. All For One
06. Rock’n’Roll Band
07. Catch Your Luck And Play
08. Rollin’ Home
09. Hard Rockin’ The Place
10. Eye Of The Storm
11. The Scratch
12. Gypsy Life
13. The World We Used To Know (deluxe bónusz)
14. Dancing With The Moonlight (deluxe bónusz)
15. When The Truth Is A Lie (deluxe bónusz)
16. Who We Are (deluxe bónusz)
17. Delirious (iTunes verziós bónusz)