Carpe Diem címmel február 4-én jelent meg a Saxon új stúdióalbuma. Az új lemez producere Andy Sneap (Judas Priest, Exodus, Accept) volt, a derbyshire-i Backstage Recording stúdióban készült, a keverést és a maszterizálást a frontember Biff Byford és Andy Sneap végezte.

A Saxon pályafutásának 24. stúdióalbuma igen jól teljesített több európai charton is: a lemez a 17. helyen nyitott a UK Official Albums Charton – ilyen eredményre az 1983-ban megjelent Power & The Glory óta nem volt példa –, 3. helyen áll a szintén fontos német albumlistán – ez a Saxon 45 éves pályafutásának legjobb helyezése Németországban – és 15. a svédeknél.

Ünnepek alkalmából a zenekar most egy videót készített a Dambusters című nótához.
A Biff Byford alapította Saxon 1976-os indulása óta Anglia egyik leghíresebb heavy metál zenekarává vált, a banda több mint 15 millió eladott albummal büszkélkedhet világszerte. A csapat 1996 óta változatlan felállásban játszik és folyamatosan koncertezik. Legutóbb hazánkban 2017-ben jártak a FEZEN fesztiválon, így nagy űrt pótoltak azzal, hogy közel öt éves szünet után július 22-én fergeteges bulival ajándékoztak meg minket az Akvárium Klubban.