Az ír-amerikai folk-rock hetesfogat utoljára 2019-ben járt nálunk, úgyhogy épp ideje, hogy leporoljuk a tánccipőket, bakancsokat, és újra bulizzunk egy hatalmasat, méghozzá az Akvárium táncparkettjén június 14-én.

Az 1994 óta aktív zenekar elsődleges célja nem más, mint életben tartani a kelta kultúrát, miközben a műfajt újabb stílusokkal, főleg punkkal vegyítve teszik azt a fiatalabb közönségnek is szórakoztatóvá. A pályán eltöltött kishíján harminc év és a többezer fellépés megmutatta, hogy a Flogging Molly remekül túllépett a műfajok kapcsán gyakran emlegetett skatulyákon, hiszen képesek egy fesztiválon megosztani a színpadot a The Chieftains-szel és a Motörheaddel is. A csapat remekül egyensúlyoz a Michael Flatley táncának és a kocsmai verekedések hangulatának keskeny határvonalán, egyesítve mindazt, amit a régi kalózok kultúrájában gyerekkorunk óta kedvelünk. A tavaly megjelent hetedik stúdióalbumuk, az Anthem sikere is azt bizonyítja, hogy nagyobb szükségünk van a vidám zenére, mint valaha. A Dave King és Bridget Regan házaspárt felvonultató együttes úgy döntött, hogy visszatér a gyökereihez, így a chicagói Electrical Audio Stúdióban 14 nap alatt rögzítettek 14 dalt. Ehhez Steve Albini (Nirvana, Pixies) volt segítségükre, a számokat pedig Atom Greenspan (Idles, Nick Cave & The Bad Seeds) keverte, amely az Anthem hangzásában fontos szerepet játszott. Azon rajongóknak is jó hírünk van, akik már a legfrisebb albumot is széthallgatták, ugyanis a Flogging Molly márciusra ígéri legújabb kislemezét, melyről előfutárként a ’Til The Anarchy’s Restored című melankólikus nóta nemrég látott napvilágot.

Az Akvárium színpadán persze minden bizonnyal felcsendülnek majd az örök klasszikusok is, úgymint az ’If I Ever Leave This World Alive’, a ’Drunken Lullaby’, vagy a ’Devil’s Dance Floor’, úgyhogy ír viszkiből feltankolni, kampókezeket élesíteni, június 14-én irány az Akvárium!

 

Esemény: https://www.facebook.com/events/1607835016401233