Rövid történet és cél meghatározás

2005 óta minden év szeptemberében kerül sor e kedvelt szabadtéri zenei eseményre.

Idén tizenharmadik ízben kerül megrendezésre Szigetszentmiklóson a rockzene kedvelőinek nagy örömére a Roxiget – Rockzenei fesztivál és tehetségkutató verseny.

A Roxiget egyrészt egy tehetségkutató verseny a Közép-Magyarországi régió amatőr rock zenekarai számára, másrészt e térség rockzenét kedvelő fiataljai és középkorúi számára egy igényesen kivitelezet, ingyenes kulturális rendezvény.

Díjak

A verseny győztes zenekara 100.000 Ft értékű Hangáruház utalványt nyer, illetve nyereményként videoklipet készíthet a H.S.C. Stábiskolával.

A dobogós zenekarok közül további egy zenekar fellépési lehetőséget nyer a Pál Utcai Fiúk, egy másik pedig az Anna & the Barbies zenekar egy fővárosi vagy vidéki nagyvárosban szervezett koncertje előtt valamint a Depresszió zenekar  díjaként, backstage és koncert látogatásra hívja az egyik döntős zenekart egy jelentős  fővárosi alkalomkor (Barba Negra MC)

A verseny győztes zenekara jut az „Öröm a zene” sorozat végső döntőjébe.

Az egyes megyei tehetségkutató versenyek győztesei jutnak az „Öröm a zene” sorozat végső döntőjébe, melyet az októberi BUDAPEST MUSIC EXPO rendezvény keretében a HANOSZ rendez.

Fődíj: 1 millió Ft értékű hangszer és hangtechnikai eszközbeszerzés +2 millió Ft a Cseh Tamás Programiroda felajánlásában.

Szponzori felajánlásokból különdíjakat is kiosztunk a kiemelkedő egyéni tehetségeknek (Audmax Kft, Tajti Music,) a legjobb énekes, és a legjobb hangszeres részére. valamint egyéb különdíjak is kisosztásra kerülnek a Pálmai & Pálmai Dobakadémia, PróbaZóna

Jelentkezési feltételek:

A kitöltött jelentkezési lap és egy amatőr demo felvétel audio vagy mp3 formátumban – mely minimum három saját szerzeményű számot (( legalább egy magyar nyelvű) számot egy legalább magyar nyelvű) ( legalább egy magyar nyelvű) számot tartalmaz aminek még nincs kiadói változata – határidőre való elküldésével a  jelentkezes@roxiget.hu e-mail címre vagy a www.roxiget.hu oldalra  feltöltve!

A nevezés az első körben díjtalan, a döntőbe jutó zenekaroknak viszont már van nevezési díj 10.000 Ft, melyet a szervező bankszámlájára kell az értesítés után átutalni.

A beérkező demok meghallgatása során a szakmai zsúri az 5 legjobbnak ítélt zenekart hívja a döntőbe, a már bevált helyszínre, a Kéktó Szabadidő Parkba.

Minden zenekar, aki bejut a döntőbe az Audmax Kft által felajánlott 20.000 Ft értékű Hangáruház utalványt vehet át.

Határidő: 2017. augusztus 3.

A zsűriről

A szakmai zsűribe neves zenészeket sikerült megnyerni, a több fordulós zenei verseny nívós megmérettetéséhez. A kezdetektől Hrutka Róbert (zeneszerző, gitáros), Leskovics Gábor (PUF, Kiscsillag), Ábrahám Zsolt (HS7) majd az évek során csatlakoztak még: Papp Szabolcs (Supernem), Pálmai Zoltán (ex P.Mobil,Ex Beatrice), Nagy Ádám (Roy & Ádám Trió), és Kiss Sándor (exITI) és Pásztor Sámuel (Anna & the Barbies) valamint az „Öröm a zene” sorozat és a Cseh Tamás Programiroda közös képviseletében Andrásik Remo, aki a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára.

A fesztiválról

Az idei fesztivál programjában a döntőbe jutott amatőr zenekarok versengése utána a fesztivál folytatásában majd a helyi és környékbeli felhozatalból a Lucy, No Respect, Parafrázisa Divina Machina és a nagyágyúkból a Depresszió és az Anna & the Barbies koncertjeit élvezheti a Kéktó közönsége a Roxiget színpadán.

A fesztivál fővédnöke: Szabó József – Szigetszentmiklós város polgármestere

Szervező: Városi Könyvtár és Közösségi Ház

Info: www.roxiget.hu