Az 1988 táján alakult Hisztéria a ’90-es évek egyik ismert punk rock zenekara volt, akik hatalmas bulikat adtak az akkori punkhullám hasonló előadóival együtt (Üveges Csirkeszemek, Prosectura, C.A.F.B., Hétköznapi Csalódások). A debütáló album, a Támadni kell 1991-ben jelent meg szerzői kiadásban, 1992-től azonban már Nagy Feró produkciós cége terjesztette az anyagot, és jött a következő lemez is, a Kár az életért. A csapat sikere, az országos ismertség új lemezszerződést is hozott: 1993-ban a Trottel Records segítségével jelent meg a Ne fogd be a szád! 1995-ben jött ki a Game Over nagylemez, 1996-ban pedig az X-Phobya, amit már egy új felállás rögzített. A sikeres koncertek ellenére a Hisztéria 1998-ban feloszlott, de pár évvel ezelőtt az énekes Pataki Antal, azaz Toncsi Cox újjáélesztette a csapatot. Az új korszakot tökéletesen fémjelzi a 2009-es Tudom, hogy mit mondasz, csak nem érdekel EP, amit egy Qss zenekarral közös split anyag követett, 2010-ben pedig Modern Káosz címmel megjelent egy új nagylemez, amit 2012-ben az Evolúció Revolúció album követett. A banda idén áprilistól hosszú idő után újból koncertezik, az eltört ujj összeforrt a régi sebek begyógyultak és megújult erővel és némi változtatással, nem sokára új lemezzel is előrukkolnak. Minderről bővebben műsorunk első órájában beszélgetünk majd a zenekarral.

the joystix 20161009A székesfehérvári The Joystix az utóbbi tíz évben már többször is turnézott a francia High-School Motherfuckers zenekarral. Ezt a barátságot örökíti meg a párizsi Shotgun Generation Records által terjesztett split album, melyre a két banda öt-öt felvétele került fel. A két banda közti kapcsolat azért is szoros, mert Szöszö anno a H.S.M.F. ritmusszekciójával, Pam Pam dobossal és Stuffy bőgőssel hozta össze a Suckerstarz lemezt. A 10 számot tartalmazó split anyagon 5-5 dal hallható mindkét bandától. Joystixék beharangozóként egy szöveges videót is lőttek a Don’t believe in Rock’N’Roll (Anymore) című új dalhoz, ezen kívül még az Automatic, a My Hate, az Outta My Head és a Sunshine Girl kerül fel a split anyagra a fehérvári banda részéről. A június végén megjelent kiadványt itthon és Franciaországban is bemutatja élőben a két banda. Az őszi turnétervek mellett természetesen a The Joystix új dalai is felcsendülnek majd műsorunk második órájában.

Hétfőn 17 órától tehát ismét Rockpanoráma. Az élő műsor során lehetőségetek lesz kérdéseket feltenni a vendégeinkhez, illetve ezúttal is teljesítjük majd zenei kéréseiteket. Tartsatok velünk!