Kilenc év közös zenélés után 2014 júniusában váratlanul megvált frontemberétől, Rob Dukes énekestől a Bay Area thrash legenda Exodus. A frontember azért nem esett kétségbe, így minden idejét a Generation Kill nevű saját zenekarára fordította, de a Fragile Mortals névre keresztelt rap metal zenekar élőn is kihozott 2017. október 13-án egy nagylemezt. Emellett szintén októberben adta ki első szólókislemezét is. Az EP simán csak Dukes néven és címen fut, és négy dalt rejt. Rob olyan arcokkal rögzítette az anyagot, mint Jon Ciorciari gitáros, Scott Reeder basszer (jelenleg Fireball Ministry, azelőtt többek között Kyuss) és Craig Cefola dobos, de vendégként felbukkan az egyik számban a Snotból ismert Mikey Doling (Snot) gitáros, illetve Darryl „DMC” McDaniels (Run DMC) is.

Rob Dukes 2005 januárjában szállt be az Exodus-ba, Steve “Zetro” Souza helyére, akit 2004 szeptemberében rúgtak ki. Rob négy Exodus albumon énekelt – Shovel Headed Kill Machine (2005), The Atrocity Exhibition… Exhibit A (2007), Let There Be Blood (2008), Exhibit B: The Human Condition (2010), majd a sors fintora szerint 2014. június 8-án kitették a bandából – naná, hogy Steve “Zetro” Souza váltotta.

Dukes jelenlegi bandája, a Generation Kill pillanatnyilag új dalokat és új nagylemezt rögzít, aminek produceri munkáit nem más vállalta el, mint a Guns N’ Roses gitárosa, Ron “Bumblefoot” Thal. Hasonlóan Dukes másik projektje, a Fragile Mortals debütáló albumához, ami 2017. október 13-án került forgalomba.

Dukes – Dukes EP
01. My Whole Life (feat. Mikey Doling)
02. Hate Me (feat. Darryl “DMC” McDaniels)
03. All Lies
04. Disaster