Javában készül az új Sear Bliss lemez, amelyet továbbra is a Hammerheart kiadó gondoz majd, és amelynek felvételeire várhatóan 2021 elején kerül majd sor, a frontember Nagy András összefogott Kertész Mártonnal, a Special Providence volt gitárosával. A közös örömzenélés Rivers Ablaze néven fut, a zenekar Bandcamp-oldalán pedig egy ideje már hozzáférhető a kilenc szerzeményt tartalmazó Blood Canvas című album.

A lemez elkészítésében a két muzsikust olyan vendégek kísérték, mint Cséry Zoltán, a Special Providence korábbi billentyűse, Knapp Oszkár, a Wrong Side és a Grizzly énekese, valamint Marek „Ashok” Šmerda, a Cradle of Filth gitárosa. A Blood Canvas néhány hete már meghallgatható és letölthető a Rivers Ablaze Bandcamp-oldaláról, a fizikai kiadással kapcsolatban több kiadóval folynak a tárgyalások itthon és külföldön.

A projekt története természetesen nem ér véget a bemutatkozással: nagyrészt elkészült már a következő lemez zeneanyaga, amelyen a debütalbum jellegzetességeit megtartva még progresszívebb megoldásokkal találkozhat majd a közönség. Ráadásul előbb-utóbb élőben, hiszen a zenekar a járványhelyzet reménybeli normalizálódása után koncerteket is tervez, amelyekhez már a színpadi tagság is körvonalazódni látszik.