Prophets Of Rage névre hallgat az az új szupergrupp, melyben a Rage Against The Machine három tagja, nevezetesen Tom Morello gitáros, Tim Commerford basszusgitáros és Brad Wilk dobos szűrte össze a levet két neves rapperrel, a Public Enemyből ismert Chuck D-vel, illetve B-Reallel a Cypress Hillből. Utóbbi neve már akkor is felmerült esetleges RATM-frontemberként, amikor annak idején Zack De La Rocha először távozott a bandából a 2000-es évek elején. Nézd meg, hogy a banda miként játszotta a klasszikus Killing In The Name nótát a második koncertjén:

Az új formáció első igazán nagyszabású koncertje június 3-án volt a Hollywood Palladiumban (itt készült az iménti felvétel is), de május 31-én egy bevezető klubbulit már lenyomtak a hollywoodi Whisky A Go Go klubban, az alábbi műsorral:

01. Prophets Of Rage (Public Enemy)
02. Guerilla Radio (Rage Against The Machine)
03. Bombtrack (RATM)
04. Miuzi Weighs a Ton (PE)
05. People of the Sun” (RATM)
06. Take the Power Back (RATM)
07. Rock Superstar (Cypress Hill)
08. Testify (RATM)
09. Public Enemy / Cypress Hill medley: Shoot Em Up / Can’t Trust It / Insane In The Membrane / Bring The Noise / I Ain’t Going Out Like That / Welcome to the Terrordome
10. Sleep Now in the Fire (RATM)
11. Shut Them Down (Prophets of Rage)
12. Know Your Enemy (RATM)
13. The Party’s Over (Prophets Of Rage)
14. No Sleep ‘Til Brooklyn / Fight the Power (Beastie Boys/Public Enemy)
15. Bulls On Parade (RATM)
16. Killing In The Name (RATM)

Mint ahogy látható, a Prophets Of Rage mindhárom alapformációtól játszik dalokat, arról azonban egyelőre nem tudni, írnak-e saját szerzeményeket. A hivatalos bejelentés és élő fellépés tehát megtörtént, a koncertszervező Vector Management pedig már azt is elárulta, hogy a közeljövőt nézve tervben van néhány los angelesi buli, illetve egy nyári turné is.