Prophets Of Rage névre hallgat az a tavaly alakult szupergrupp, melyben a Rage Against The Machine három tagja, nevezetesen Tom Morello gitáros, Tim Commerford basszusgitáros és Brad Wilk dobos szűrte össze a levet két neves rapperrel, a Public Enemyből ismert Chuck D-vel, illetve B-Reallel a Cypress Hillből. Utóbbi neve már akkor is felmerült esetleges RATM-frontemberként, amikor annak idején Zack De La Rocha először távozott a bandából a 2000-es évek elején. A koncerteken azonban már a Public Enemyből ismert DJ Lord is velük nyomul. Öt dalt tartalmazó bemutatkozó EP-jük The Party’s Over címmel tavaly augusztusban jött ki, a Brendan O’Brien producerrel felvett első nagylemez pedig szeptember 15-én látott napvilágot.

A lemez remek fogadtatásban részesült:: az Egyesült Államokban 21 ezret adtak el belőle a nyitóhéten, amivel a Billboard-lista tizenhatodik helyén kezdtek, de a hatodik helyen startoltak Nagy-Britanniában és a tizennegyediken Németországban. A bandával azonban most kibabrált a . YouTube, mivel egy nap után korhatárossá tette a Hail To The Chief klipjét, amelyben Donald Trumpot egyszerre ábrázolják Adolf Hitlerként, illetve Mike Pence alelnök bábjaként.

“A cenzúrát minden formájában a véleménynyilvánítás jogának súlyos megsértésének tekintjük. Kiakasztott minket, hogy a YouTube korhatárossá tette a klipünket, korábban egyetlen médiafelület sem csinált még hasonlót. Megkérdőjelezzük ezt a döntést a YouTube részéről, és azt követeljük: sürgősen állítsák vissza a klip szabad és korlátozások nélküli elérhetőségét.”

Prophets Of Rage – Prophets Of Rage
(Szeptember 15 – Caroline)

01. Radical Eyes
02. Unfuck The World
03. Legalize Me
04. Living On The 110
05. The Counteroffensive
06. Hail To The Chief
07. Take Me Higher
08. Strength In Numbers
09. Fired A Shot
10. Who Owns Who
11. Hands Up
12. Smashit