November 13-ai szólókoncertjén, a kanadai Windsorban Bret Michaels, a Poison énekese a színpadon azt mondta: a jövő év folyamán zenekara a Mötley Crüe-vel közösen indulhat turnéra az Egyesült Államokban. A Poison jövőre ünnepli első albumának 25. születésnapját, a Mötley pedig megalakulásának 30. évfordulóját, tehát van ráció az elképzelésben, bár a két zenekar még sosem turnézott együtt, és viszonyuk is mindig jeges volt. A hajbanda-korszak két óriásának közös turnéja ugyanakkor üzletileg minden bizonnyal igen komoly húzás lenne: a Los Angeles-i Mötley Crüe több mint 50 millió, a Pennsylvaniából elszármazott Poison pedig több mint 30 millió albumot adott el karrierje során, és mindketten a ’80-as évek emblematikus rockcsapatai közé tartoztak.

A két zenekar között a ’80-as években nem volt éppen felhőtlen a viszony, sőt, a Mötley oldaláról még az utóbbi években is merev elutasítást váltottak ki a hasonló gondolatok. „Semmiképp sem turnéznánk a kibaszott Poisonnal. Vannak vezérek és követők. A követők sosem érdekeltek“, fogalmazott Nikki Sixx egy korábbi nyilatkozatában.

2004. februárjában is felröppent a hír, hogy a Mötley basszer Nikki Sixx akkori saját bandája, a Brides Of Destruction turnéra megy a Poisonnal, ám Sixx ezt elég keresetlen szavakkal cáfolta:

Kib…ottul esélytelen, hogy mi (Brides Of Destruction vagy Mötley Crüe) valaha is turnéra megyünk egy olyan kib…ott bandával, mint a Poison. Beszéltünk a KISS-szel is (ők lettek volna a főbanda), és nagyon világosan megmondtam nekik, hogy nem vállaljuk a turnét, ha a Poison is ott lesz. Az a halálunkat jelentené… Nem akarom összekapcsolni magunkat azzal a megjátszós lószarral.” A Fox 2 tévének 2005 nyarán adott interjújában azon kérdés elhangzása után, hogy a ’80-as években a Mötley vagy a Poison nyomta-e keményebben a rockot, Nikki Sixx szimplán leseggfejezte a kérdezőt, majd befejezettnek tekintette az interjút.

A Poison klasszikus felállása 1999-ben állt össze újra néhány évnyi szünet után, azóta időről időre útra kelnek az Egyesült Államokban, és rendszerint teltházas arénákban koncerteznek. Új dalokat utoljára 2002-ben adtak ki, és mivel a Hollyweird album gyorsan eltűnt a süllyesztőben, a csapat a továbbiakban megmaradt a kasszacsörgető nosztalgiaturnéknál. A Mötley Crüe eredeti négyesfogata egy kihagyásos szakaszt követően az évtized közepe óta aktív ismét, és szintén jó kört futnak. Legutóbbi albumuk, a kritikusok által is nagyra értékelt 2008-as Saints Of Los Angeles a Billboard-lista negyedik helyén nyitott.

További kapcsolódási pont a két zenekar között, hogy a Mötley Crüe-nél a súlyos csontbetegséggel küszködő Mick Mars gitáros, a Poisonnál pedig a cukorbeteg Bret Michaels egészségi állapota miatt számít nehezen tervezhetőnek a jövő. A különböző valóságshow-kban is gyakran megforduló Michaels idén tavasszal stroke-ot kapott, és csupán a szerencsének köszönhető, hogy életben maradt.