A 2017-ben még Solum néven működő mezőhegyesi csapat a 2017-es Belül EP után 2018-ban elkészítette első teljes nagylemezét, igaz ezt már Pick Down néven tették. A névváltoztatásra azért volt szükség, mert jelenleg három zenekar is működik Solum néven a nagyvilágban.

A Hazug szavak képében azonban tavaly februárban megérkezett az új Pick Down hallgatni való. A hat dalt tartalmazó EP a gyulai No Silence stúdióban került rögzítésre. A történethez hozzátartozik, hogy ezt már egy teljesen új Pick Down felállás követte el. Az alapító dobos, Varga Mihály (Kaliber, Solum) kivételével mindenki ‘új’. Széles Tamás (Die My Darling, Methexis, Solum) csatlakozott a zenekarhoz ritmusgitáros-énekesként, őt követte Hedrich Dávid (Jack n’ Crack) szólógitáron, valamint Kintner Dávid (Kaliber, Downtune) basszusgitáron. A Hazug szavak 2020 szeptemberétől CD-n is elérhetővé vált. Az Évek címre keresztelt CD limitált, 200 darabos digipak verzióban lett elérhető és a februárban kijött Hazug szavak dalaihoz a srácok felvettek még 4 új szerzeményt, illetve egy kis intrót is, így lett teljes a CD.

A tavaly megjelent Évek című lemez után sem tétlenkedett a Pick Down zenekar. Félúton címmel elkészült egy ötszámos EP, amit ismét a gyulai No Silence Sounds stúdióban rögzítettek júliusban. Két dalban – a Rémálom és a Soha ne felejts el címűekben – vendégszerepelt Lóczi Mihály, a Touch Of Death énekese, az utóbbira készítettek is egy koncertklipet, míg az Egyedül című dalt audioklipen osztották meg a YouTube-on, de a zenekar Pofakönyv-oldalán teljesen ingyenesen letölthetővé tették mind az öt dalt. A bandát élőben legközelebb a szegedi városi Rockklubban lehet megtekinteni szeptember 17-én.