Újjáéledt címmel egy vadonatúj klipes dalt mutat be a Pennhurst, az előreláthatólag nyáron érkező következő nagylemezéről. A dal az orosz–ukrán konfliktus, már több mint egy éve tartó viszontagságait mutatja be a zenekar saját stílusában.

 

Horváth Imre gitáros így foglalta össze a dal mondanivalóját:

Az Újjáéledt című dalunk az orosz és ukrán háború egy éves évfordulójának szomorú,  és keserű apropójából készült el. A háború a legszörnyűbb dolog ami az emberiséggel történhet, és mégis újjáéled időről időre ez a pusztító és értelmetlen téboly.

A Pennhurst szívében és lelkében pacifista, elutasítunk minden olyan tettet amivel elnyomjuk, bántalmazzuk embertársainkat. Nemzet, nyelv, bőrszín, nem, kor, vallás, hovatartozás stb. nem tehet különbséget közöttünk! Nem lesz béke a világban soha, amíg a gyűlölet köztünk jár.

A videoklipben érzékeltetni próbáltuk, hogy a legszörnyűbb dolog minden egyes háborúban ami a világban valaha is történt, az ártatlanok halála. A gyerekeknél ártatlanabb lény nem létezik, így például egy 12 éves kisfiúban a lehető legmélyebb lenyomatot tudja hagyni minden ilyen borzalom amit lát, ne adj Isten ,át is él. A klipben Ádám Kristóf alakítja a fiút, aki egy földalatti óvóhelyre menekül a háború pokla elől, ahol végignézi mi történik a világban. Így mutatva be, hogyan is hat a lelkére ez az egész. Ezúton is nagyon köszönjük neki és családjának, hogy segített ötleteinket megvalósítani.

Pennhurst-Újjáéledt:

A klip zenekari része a Kőbányai Pincerendszer mélyén forgott, Szőr Olivér volt az operatőr, vágó és rendező is egyben- A forgatókönyvet pedig a zenekar énekese Csárádi Robi írta. Kristóf jelenetei egy Olivér által kiválasztott, irgalmatlanul nyomasztó hangulatú pincében lettek rögzítve.

A dal stúdiómunkálatai ismét Gyulán, a No Silence stúdióban készültek el Simon István hangmérnök vezetésével.

A zenekarral tavasszal még három alkalommal találkozhattok:
Április 15-én Budapesten a Dürer Kertben: https://fb.me/e/421InMAGD
Április 29-én Tatabányán a Roxxy-ban: https://fb.me/e/5VTJrpI9P
Május 27-én Szegeden a Városi Rock Cubban: Esemény hamarosan.

A csapat közben versenyben van azért is, hogy magyar zenekarként részt vegyen Szlovéniában, Európa egyik legnagyobb Metál fesztiválján a Metal Days-en. Ehhez viszont most a rajongók segítségét kérik, hiszen támogatásos pont rendszerben történik a beszavazás. Az alábbi linkre kattintva tudtok segíteni egy nagyon rövid, mindenféle elkötelezettségtől mentes regisztrációval a zenekarnak ahhoz, hogy kijusson nyáron Szlovéniába fellépni. IDE KATTITVA TUDTOK SZAVAZNI.

Web: https://www.pennhurstband.com
Facebook: https://www.facebook.com/pennhurstband
Instagram: https://www.instagram.com/pennhurstze…
Youtube: https://www.youtube.com/pennhurstband…