42 éves korában elhunyt Babicsek Bernát színész-harmonikaművész., a tragikus halálhírről elsőként a Paddy And The Rats zenekar számolt be a közösségi médiában. Bernát – Bernie Bellamy művésznéven – 2012 óta zenélt a miskolci gyökerű zenekarral.

Halálával kapcsolatban most kiderült: ő volt az áldozata a szombat délutáni lakástűznek, amely során egy holttestet találtak egy solymári házban. A nyolcvan négyzetméteres családi ház lakója nem adott magáról életjelet, ezért az egyik rokona behatolt hozzá. Az épületben egy holttest és egy korábbi tűz nyomai voltak. A negyven négyzetméteres nappalival egybeépített konyhában a tűzhely és annak környezete izzott korábban, nem zárható ki, hogy füstmérgezés vezetett a tragédiához.

Paddy And The Rats: „Nem tudom, hogy lehet egy ilyen dolgot elmondani…

Ne haragudjatok, de nehezen találjuk a szavakat jelenleg…

Borzasztó, felfoghatatlan tragédia történt.

Testvérünk, barátunk, zenésztársunk, Babicsek Bernát (Bernie) elhunyt ma tragikus hirtelenséggel.

Kérünk Titeket, gyújtsatok egy gyertyát ma érte és imádkozzatok a családjáért, hogy túlvészeljék ezt a feldolgozhatatlan helyzetet!

Örökké a szívünkben leszel!

SZERETÜNK BERNIE!”

Babicsek Bernát halálhírét az Irigy Hónaljmirigy zenekar is megerősítette. „Fájó szívvel, összetörve búcsúzunk barátunktól, kollégánktól Babicsek Bernát harmonikaművésztől, aki a mai napon tragikus körülmények között itt hagyott minket. Ő játszott a Szívósszemű Márta című dalunkban, és vendégünk volt az azt követő SYMA koncertünkön. Egy tehetséges művészt és barátot vesztettünk el” – írták a Facebookon.

Babicsek Bernát 1979-ben született Solymáron. A színész és harmonikaművész a Szeress most!, a Barátok közt és a Jóban Rosszban című sorozatokból ismert. Az elmúlt években számos társulatnál dolgozott, többek között a Ruttkai Éva Színháznál, a Játékszínnél, a Szkéné Színháznál a Karinthy Színháznál és a Turay Ida Színháznál.

Nyugodjon békében!