2020 után idén is elmarad a FEZEN. A jövőre 25 éves rendezvény a nemzetközi fellépők hiányával és a közönség védettségi igazolványhoz kötődő megosztottságával indokolta a döntést. De egy nyári rendezvénysorozattal készülnek a FEZEN szervezői, és a jubileumi fesztivál szervezése is gőzerővel zajlik.

„Több mint két év szervezési munkája és az elmúlt hónapok kilátástalan esélylatolgatása után úgy döntöttünk, hogy a 2020-as után, a 2021-es FEZEN Fesztivált is kénytelenek vagyunk lemondani. Rengeteg szempontot figyelembe vettünk, rengeteg emberrel, ügynökséggel, zenekarral egyeztettünk itthon és világszerte, és bár egy nagyon halovány esély még mindig maradt a megrendezhetőségre, döntésünket két fő indok alapján hoztuk meg. Egyrészt a nemzetközi előadóink nagy része már átkötötte 2022-re a FEZEN-es fellépését, és akikkel pótolni szerettük volna őket, sem bíznak abban, hogy idén tudnak biztonságosan utazni. Ezek miatt biztosan nem tudnánk olyan szintű fesztivált szervezni nektek, amire alapból jegyet váltottatok. Másfelől mi nem szeretnénk beleállni abba, hogy oltással vagy oltás nélkül lehet koncertre menni. Nagyon sokan nem váltottátok vissza a belépőtöket, és biztosan vagytok jópáran, akik még nem rendelkeznek majd védettségi igazolvánnyal a FEZEN időpontjában, így őket teljesen kizárnánk, ami nem fordulhat elő!”

„Nagyon nehéz volt úgy döntést hozni, hogy jelenleg semmilyen operatív információnk nincs a zenés-táncos rendezvényekről, az idő viszont halad. Hisszük, hogy ez a legkorrektebb döntés a mostani helyzetben, bármennyire fájdalmas. Hiszünk benne, hogy belátható időn belül véget ér a járvány, és 2022-ben szabadon, egészségesen tudjuk majd ünnepelni a FEZEN huszonöt (!) éves jubileumát, amire nagyon készülünk! Ha szeretnétek segíteni munkánkat, azzal tudtok a legtöbbet tenni a FEZEN-ért, ha Ti is hisztek bennünk és jövőre használjátok fel a meglévő belépőtöket. Ha nem tudtok még egy évet várni a bulira, akkor javasoljuk, hogy váltsd be FEZEN bérletedet vagy napijegyedet a LIGET programjaira. Természetesen lesz lehetőség a belépők visszaváltására is. A LIGET-es átváltásról vagy a visszatérítésekről hamarosan mondjuk a részleteket, amint a kormány közzéteszi a nagyrendezvényekkel kapcsolatos rendelkezéseket. Hamarosan találkozunk! Vigyázzatok magatokra!”